Problemi u Selnici: Djeca nemaju adekvatne uvjete, a unatoč upozorenjima županijska vlast ne reagira!

Klub vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije šalju priopćenju za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Županijski vijećnik u Skupštini Međimurske županije iz redova HDZ-a i mještanin Općine Selnica Nikola Hren u dva je navrata na sjednicama Skupštine upozoravao na problem sigurnosti djece koja pohađaju Osnovnu školu Selnica.

Naime, osnovnoškolci koji koriste autobusni prijevoz moraju hodati dvjestotinjak metara uz samu prometnicu do autobusne stanice, a sigurnosni rizik još je veći za djecu po koju roditelji dolaze automobilom. S obzirom da roditelji ne smiju parkirati na školskom parkiralištu koje je rezervirano samo za učitelje, prisiljeni su pričekati djecu na privatnom parkiralištu s druge strane glavne ceste čime su djeca prisiljena ovu vrlo prometnu cestu pretrčavati.

Najgore je pak u zimskim mjesecima kada je u vrijeme dolazaka i odlazaka djece iz škole već mrak koji znatno smanjuje vidljivost, a kada pada kiša, situacija se dodatno pogoršava.

Županijski vijećnik Hren u više je navrata uputio pitanje aktualnoj županijskoj vlasti o rješavaju ovog problema s obzirom da je Općina Selnica financirala projektnu dokumentaciju za proširenje nerazvrstane ceste i izgradnju parkirališta uz Osnovnu školu Selnica, a Županijska uprava za ceste, još početkom 2019. godine, dala je dozvolu za posebne uvjete građenja. Iz ŽUC-a je nakon toga stigla i potvrda glavnog projekta, a građevinska dozvola izdana je u lipnju 2019. godine.

Iako je bivši župan Matija Posavec javno na sjednicama Skupštine, odgovarajući na upit tadašnjeg vijećnika gospodina Vičevića, obećao da će se ovaj projekt realizirati, do danas nije učinjeno ništa – naglašava Hren.

Aktualni županijski vijećnik istaknuo je i kako je iz županijskog proračuna vidljivo da financijska sredstva za ovu namjenu nisu osigurana, iako se radi o iznosu od oko 600 tisuća kuna.

– Sada je krajnje vrijeme da se rebalansom proračuna uvrste sredstva za ovu godinu ili da se osiguraju u proračunu za sljedeću godinu te da se što prije raspiše natječaj za odabir izvođača radova – kaže Hren.

S obzirom na to da građevinska dozvola prestaje vrijediti u roku od 3 godine od izdavanja, što je u ovom slučaju u lipnju 2022. godine, vremena za početak građenja sve je manje.

Ako se do tada ne pristupi građenju bojim se da će proći još mnogo godina do početka izgradnje. Iskreno se nadam da nećemo biti svjedoci stradavanja djeteta u prometu zbog nebrige županijske vlasti koja je osnivač škole i nositelj građevinske dozvole pa stoga treba biti i investitor radova – zaključio je Hren.

KLUB VIJEĆNIKA HDZ 

u Skupštini Međimurke županije

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE