-2.2 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Treći dan općinske proslave u Pribislavcu u znaku Grofovske kotlovine

Već se treći dan u Pribislavcu održavaju općinski dani, a ovu subotu, 26. kolovoza, obilježilo je kuhanje Grofovske kotlovine, natjecanje u spremanju ovoga ukusnog jela. Od 13 sati kod aerodroma u Pribislavcu ekipe su se užurbano pripremale za trosatno kuhanje koje je počelo točno u 14, a završilo u 17 sati.

Stručni žiri činili su nagrađivani međimurski kuhar Danijel Naranđa koji predaje u Srednjoj školi Prelog (predsjednik) te Marko Mesarić i „prslavski“ župnik Marko Rac. Kako je na početku svim timovima naglasio predsjednik žirija, ocjenjivali su se okus, miris, tekstura, no i urednost.

Nastupilo je ukupno 12 ekipa, pri čemu nije bilo kotizacije, a svaka ekipa dobila je paket svježeg mesa i povrća, objasnio nam je predsjednik organizatora, NK-a Polet, Saša Grkavac.


Znanje i sreća
Jedna od ekipa bile su Žgadije iz susjedne Belice, među kojima su Nikola Makar, Andrija Dodlek, Dino Dodlek, Darko Lovrenčić, Valentino Lovrenčić te Luka Srpak.
– Prvi put smo ovdje, očekujemo dobro iće i piće, a ostalo je do sreće… No, ni znanje nije naodmet – u šali odgovaraju. Predviđaju plasman u „zlatnoj sredini“.
Prošlogodišnji pobjednici bili su članovi ekipe Caffe bara Brasil #3/Bijela ruža/Plavi, a svoje su znanje odlučili pokazati i ove godine.

– Branimo lanjski naslov, a htjeli smo i na Bogračfest u Lendavu koji se također održava danas, no radije smo ovdje u Pribislavcu – ističe ova mnogobrojna momčad.
Ekipa ŽOK-a Kaštel ima staža na Kotlovini, a članovi koje smo zatekli u pripremama – Marko Obadić, Ivan Gabaj, Zoran Lajtman i Željko Bihar – trudili su se, kao i ostale ekipe, obraditi sastojke najbolje što su mogli.


Izložba letjelica još 27. kolovoza

Kako nas je podsjetio načelnik Pribislavca Matija Ladić, osim kotlovinskih poslastica na aerodromu se odvijala i izložba povijesnih letjelica, koju je moguće pogledati i zadnjeg dana manifestacije, u nedjelju, 27. kolovoza.
Publiku nakon proglašenja triju najboljih ekipa, koje su dobile i vrijedne nagrade, čeka koncert Atomi Live Banda.
Uz nabrojene, sudjelovale su i ekipe ŠRD-a Sunčanica Pribislavec, DVD Pribislavec, Novi Beograd Pribislavec, Pikači Nedelišće, Bomo rešili Macinec i Pribislavec, te Črez nered Cirkovljan, Palovec, Pribislavec.

Tekst i foto: Ivan Goran Herman

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE