Preustroj: Policija ostaje u Štrigovi, ali pod nadležnošću PP M. Središće

Pet uredbi: o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova, klasifikaciji radnih mjestima policijskih službenika, plaćama policijskih službenika, radnim mjestima policijskih službenika kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju te o područjima, sjedištima, vrstama i kategorijama policijskih uprava i policijskih postaja, stupilo je ovaj tjedan na snagu nakon što ih je donijela Vlada RH.

Koliko toga se mijenja ovom “mini-reformom” u MUP-u i srodnim službama? I ne previše. Kod nas kada se nešto mijenja u javnom sektoru onda su to uglavnom “kozmetičke promjene”.

Ono što je zanimljivo ipak u ovoj vijesti što se tiče Međimurja je pripajanje PP Štrigova Policijskoj postaji Mursko Središće. Međutim, policija i dalje ostaje u Štrigovi, samo će nositi drugi organizacijski naziv: Teritorijalni sektor. Također, međimurski centar 112 kao što je već ranije bilo poznato također će raditi nadalje u sklopu PU međimurske.

Evo što su odgovorili na pitanje o promjenama što se tiče novog preustroja i ukidanja PP Štrigova iz naše PU međimurske:

Novom Uredbom Vlade Republike Hrvatske u Policijskoj upravi međimurskoj umjesto dosadašnje četiri teritorijalne policijske postaje formirat će se tri policijske postaje sa sjedištima u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Područje nadležnosti dosadašnje Policijske postaje Štrigova pripasti će Policijskoj postaji Mursko Središće. Svi zaposlenici dosadašnje Policijske postaje Štrigova bit će raspoređeni na rad u Policijsku postaju Mursko Središće, dok će manji dio biti raspoređen u ostale ustrojstvene jedinice Policijske uprave međimurske u skladu sa svojom stručnom spremom i dosadašnjim radnim iskustvom. Konkretno će se na području općine Štrigova formirati teritorijalni sektor s vođom sektora i kontakt policijom koji će trajno obnašati dužnosti u dosadašnjem objektu Policijske postaje Štrigova. Ovom reformom povećat će se broj policijskih službenika na terenu, a smanjiti upravljačka struktura (načelnik, pomoćnici načelnika i šefovi smjena). Očekujemo da će Uredba stupiti na snagu osam dana od dana objave u Narodnim novinama, a proces preustroja provodit će se postupno u idućih nekoliko mjeseci.

Ostavi komentar