Premijer Plenković najavio sjednicu Vlade u Međimurju sredinom srpnja

Vlada
Župan Matija Posavec na sastanku župana s premijerom Plenkovićem

Šesti sastanak Vlade Republike Hrvatske i župana održan je u petak, 14. lipnja u Zadru u prostorima tamošnjeg Sveučilišta. Na dnevnom redu sastanka bilo je povjeravanje poslova Ureda državne uprave županijama, provedba Nacionalne strategije zaštite nasilja u obitelji i paket turističkih zakona i priprema za nadolazeću turističku sezonu.

Komentirajući izlaganje župana Posavca, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković najavio je održavanje sjednice Vlade RH u Čakovcu sredinom srpnja ove godine te bi na toj sjednici neke od prijedloga koje je spomenuo župan, Vlada trebala i usvojiti.

Ministrica demografije, socijalne politike i mladih Nada Murganić najavila je da se kreće s osnivanjem timova koji će se baviti pitanjima namjenskog korištenja socijalnih pomoći na području Međimurja.

Župan Matija Posavec na sastanku je govorio o stanju u poduzeću MEISO u Goričanu te pozvao resorne ministre i Vladu da u trenutku procesa privatizacije ove tvrtke slušaju glas radnika te štite daljnji nastavak proizvodnje, produktivnost i odabir strateškog partnera. Osvrnuvši se na nedavni mirni prosvjed građana u centru Čakovca, Župan je istaknuo kako se radilo o legitimnom izrazu nezadovoljstva građana Međimurja s ciljem da se poveća javni red, mir i sigurnost te još jednom apelirao da se prihvate prijedlozi Međimurske županije o povećanju djelatnika u resorima unutarnjih poslova i socijalne skrbi, strože kontrolira i sankcionira nenamjensko trošenje socijalne pomoći, uvedu voucheri kada se nenamjenski troši dobivena pomoć, prekvalifikacije i neovlašteni ulazak na tuđi  privatni posjed u teži oblik prekršajnog ili kaznenog dijela te kontrolira i sankcionira nepoštivanje obveze osnovnoškolskog obrazovanja. Župan Posavec odbacio je svako relativiziranje postojećih problema, prebacivanje odgovornosti na lokalnu zajednicu te pokušaje da se legitimno održani prosvjed promatra u negativnom kontekstu.

 

Ostavi komentar