17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Premijer Andrej Plenković stigao u Međimurje

Premijer Andrej Plenković stigao u Međimurje 

U 9:45 predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom grada Čakovca Ljerkom Cividini u Maloj vijećnici Međimurske županije.

– Htio bih ponoviti otvorenost Vlade za sve vaše sugestije, drago mi je da će mninistar Piletić danas uručiti niz ugovora za projekt Zaželi, istaknuo je premijer Plenković.

– Što se tiče Međimurja, tu je sedam razvojnih projeka vrijednih 816 milijuna kuna. Ministri će govoriti o konkretnim projektima, a njih ima jako puno, rekao je uvodno premijer Plenković.

Uz predsjednika Vlade došli su i Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Nataša Tramišak ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marin Piletić ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Vučković ministrica poljoprivrede, Vili Beroš ministar zdravstva i Davor Filipović ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Prije godinu dana u Varaždinskoj županiji potpisan je Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku, a tijekom današnjeg posjeta za pet sjevernih hrvatskih županija dodijelit će se Ugovori za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, Ugovori iz projekta „Zaželi“ te Ugovori za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju.

Ugovore u nazočnosti predsjednika Vlade uručit ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar rada i mirovinskog sustava Marin Piletić te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Prije dodjele Ugovora održat će se sastanak sa županima uključenim u Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku, u 10:15 sati, u Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra.

U 13 sati planirano je svečano otvorenje obnovljenog Odjela pedijatrije ŽB Čakovec.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE