Prema izlaznim anketama HDZ i u III. izbornoj jedinici dugo nije imao tako dobar rezultat

Prema izlaznim anketama HDZ dobro stoji i u 3. izbornoj jedinici gdje je dugi niz godina dobivao puno manji broj mandata nego drugdje, ali ovi izbori ako izborni rezultati potvrde ankete donijele su svojevrsni preokret.

Naime, HDZ dobiva oko 30 posto glasova i 5 mandata, dok Restart koalicija na čelu sa SDP-om koja je u III. izbornoj jedinici dodatno trebao pojačati župan Matija Posavec ima oko 38 posto i 7 mandata. Predizborna predviđanja bila su da Restart dobiva 8-9 mandata, a HDZ 4.

HDZ dugo ne pamti tako dobar rezultat u 3. izbornoj jedinici, a koliko je točno dobio glasova u Međimurju i je li i u našem kraju njegov rezultat tako dobar, kakav nije bio posljednjih 20 godina treba pričekati prebrojavanje glasova koje će biti poznato nakon 21 sati.

Za ulazak u Sabor RH prema anketama u našem kraju bori se i ljevičarska koalicija Možemo koji je bez neke veće kampanje na našem području očito zajahao val zagrebačke popularnosti i iskoristio slabašne lijeve poruke i ideološku nedoslijednost SDP-a i HNS koji su na oko 5 posto glasova.

 

Ostavi komentar