9.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Preloški folkloraši ovih dana nastupaju na Siciliji

Preloški folkloraši ovih dana nastupaju na Siciliji na Međunarodnoj smotri folklora koja okuplja folklorne sastave iz cijeloga svijeta.

Međunarodni festival „Mandorlo in Fiore“ ili u slobodnom prijevodu Festival bademovog cvijeta, jedan je od najvećih svjetskih festivala folklora i narodnih običaja te jedan od najvećih atrakcija Sicilije. Održava se od 1934. godine, a svake godine okuplja folklorne grupe koje predstavljaju običaje zemlje iz koje dolaze.

Među sudionicima 75. po redu Međunarodne smotre folklora „Mandorlo in Fiore“ u Agrigentu, na Siciliji, su i članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga i članovi povijesne postrojbe Zrinska garda Čakovec. Ove godine sudionici dolaze iz Albanije, Saudijske Arabije, Armenije, Bugarske, Čilea, Egipta, Gruzije, Grčke, Indije, Italije, Kenije, Kirgistana, Koreje, Malezije, Makedonije, Poljske Rumunjske, Srbije, Španjolske, Tajlanda, Uzbekistana i Hrvatske. Prvi svoj nastup i prvo predstavljanje svojim domaćinima i gostima Agrigenta, članovi Seljačke sloge Prelog i Zrinske garde Čakovec, imali su u utorak, 7. veljače.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE