Prelog tek korak do izgradnje svoje zaobilaznice

Dogovor oko zaobilaznice

Nekoliko koraka, ostalo je i do samog početka građevinskih radova na obilaznici Preloga i to nakon što je potpisan Sporazum o radovima na izgradnji dugo željene obilaznice.

Izgradnjom ove prometnice rasteretit će se promet kroz sam Grad Prelog, ali i dati novi zamah gospodarstvu Grada Preloga. Gospodarska zona Sjever je proširena, radovi na izgradnji infrastrukture su pri završetku, zemljišta su gotovo rasprodana, a izgradnja obilaznice je novi korak u razvoju Preloga.

Sporazum o radovima na izgradnji obilaznice Preloga potpisali su Zajednica ponuditelja koju čine društva Tegra d.o.o. i Colas Hrvatska d.d., zastupana po direktoru Tegre d.o.o. Ivanu Kolariću te Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić. Vrijednost radova na izgradnji obilaznice Preloga je 71.250.313,30 kuna bez PDV – a, odnosno ukupno 89.062.891,63 kuna.

Sporazum o radovima na izgradnji obilaznice, predstavljen je, u ponedjeljak 18. listopada, u Gradskoj vijećnici grada Preloga, a nazočili su ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, predstavnici Tegre d.o.o. i Colas Hrvatska d.d. Ivan Kolarić i Siniša Košćak, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvatskih cesta d.o.o. Davor Bobičanec, uz predstavnike Grada Preloga, saborskog zastupnika i gradonačelnika Ljubomira Kolareka te predsjednika Gradskog vijeća Đuru Ujlakija.

Trasa obilaznice dužine 6835 metara započeti će od državne ceste D20 i zapadno od ulaska u Prelog, prolaziti preko poljoprivrednog zemljišta sjeverno od naseljenog područja Preloga, preko županijske ceste Ž2026 te se nastaviti prema naselju Cirkovljan kojeg također obilazi sa sjeverne strane.

Istočno od Cirkovljana obilaznica se spaja na postojeću trasu D20. Početak radova najavljen je za proljeće 2022. godine, a rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja izvođača na gradilište i prostor buduće obilaznice.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar