16.1 C
Čakovec
Ponedjeljak, 18 rujna, 2023

Prelog: Posjetite Sajam sigurnosti i prevencije, evo što vas sve očekuje!

Ove godine Policijska uprava međimurska uz potporu Ravnateljstva policije, a u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Preloga i Gradom Prelogom, organizira osmi „Sajam sigurnosti i prevencije“.

Sajam će se održati u petak 22. rujna 2023. godine od 10 do 16 sati, na prostorima Sportsko rekreacijske zone ”Marina” u Prelogu. U slučaju loših vremenskih uvjeta Sajam će se održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, Trg bana Jelačića 2. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, kao i prethodnih godina.

Svečana akademija povodom Dana policije održat će se također, 22. rujna s početkom u 11 sati u Domu kulture u Prelogu.

Kao što Vam je već poznato, aktivnosti tijekom Sajma imaju preventivno-edukativni predznak te se provode s ciljem prezentacije rada policije po pitanju generalne prevencije svih oblika kažnjivih ponašanja te prezentacije rada subjekata društva koji djeluju na području prevencije. To uključuje sudjelovanje državnih institucija na području Međimurske županije, različitih udruga, Službe za zaštitu i spašavanje, vatrogasnih društava, tvrtki koje se bave proizvodnjom protuprovalne stolarije, fizičkom i tehničkom zaštitom, odnosno svih onih koji doprinose sigurnosti građana u različitim područjima života.

Najatraktivniji dio Sajma su svakako pokazne vježbe u kojima će sudjelovati interventni policajci iz naše Uprave te Karlovačke i Sisačko-moslavačke, vatrogasci iz Preloga i Čakovca, Civilna zaštita, HGSS, Crveni križ (Gradsko društvo Čakovec), Zavod za hitnu medicinu i dr. Očekuje se dolazak službenog helikoptera MUP-a te skok padobranca. Predviđena je i pokazna vježba službenog psa napadača. Početak pokaznih vježbi zakazan je za 13 sati.

Na ovogodišnjem Sajmu veliki broj izlagača predstavit će javnosti raznu opremu i tehnička pomagala, koju koriste u svakodnevnom radu, uz prezentaciju mnogobrojnih preventivnih radionica. Veliki broj radionica posvećen je najmlađim članovima društvene zajednice, kao što su “Sigurnost djece na internetu”, “U boji tolerancije”, “Predškolci u cestovnom prometu”, “Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari” i mnoge druge. Na pedesetak informativnih punktova posjetitelji će se moći upoznati s radom pripadnika civilne zaštite, crvenog križa, carine, vatrogasaca, carine, policije, kao i mnogih drugih javnih institucija, civilnih udruga društva te privatnih tvrtki, koje se u svome radu bave zaštitom osoba i imovine.

Osim policijskih službenika Policijske uprave međimurske, javnosti će svoje preventivne aktivnosti predstaviti i policijski službenici iz Policijske uprave osječko-baranjske, Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave koprivničko-križevačke i Policijske uprave varaždinske. Međunarodni karakter Sajmu sigurnosti i prevencije pridodaje gostovanje policijskih službenika iz Mađarske i R. Slovenije.

Na ovogodišnjem Sajmu sigurnosti i prevencije očekuje se dolazak oko 50-tak izlagača.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE