Prelog postaje i Grad-prijatelj ženskog poduzetništva

žensko poduzetništvo
Prelog dobiva i status grada-prijatelja ženskog poduzetništva

Prelog je 13-ti grad koji se uključio u projekt Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, koji se u posljednih pet godina djelovanja Ženskog poduzetničkog centra provodi u Hrvatskoj u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave. Uz Prelog već su se uključili Vukovar, Nova Gradiška, Lipik, Pakrac, Daruvar, Sisak, Zaprešić, Petrinja, Zagreb, Jastrebarsko i Poreč kao i Međimurska, Varaždinska te Krapinsko Zagorska županija.

Projekt je pomogao da je 1/3 sudionica i sudionika otvorilo svoje tvrtke, 2/3 uspješno pohađa besplatne edukacije Poduzetničke akademije. Polovina njih ostvarilo je kroz projekt učinkovit networking te plasman svojih proizvoda i usluga. Petina polaznica i polaznika prije pohađanja edukacija željela je odustati od svojih poduzetničkih aktivnosti, ali su se nakon edukacija predomislili.

– Sve su žene tu negdje i samo ih treba netko malo pogurnuti, rekla je tijekom predstavljanja projekta Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

Drugim riječima, kroz desetak edukacijskih radionica, žene će se osnaživati, poticat će se njihov poduzetnički duh kako bi se odvažile na otvaranje vlastitiog obrta ili poduzeća.

Ostavi komentar