PRELOG: Plaća se parking ako parkirate duže od 1 sata

parkiranje 1
Samo se prvi sat ne naplaćuje

Prelog po cijelom svom gradskom području ima parkirališta koja su lijepo iscrtana, postavljene su oznake da je parking pod naplatom a dio ima i parkirne automate. No, teško da će se vidjeti koji korisnik parkirališta, naročito domaći da plaća parkirnu kartu. Plaćaju nju samo ljudi koji dolaze u Prelog iz nekih drugih dijelova Međimurja.

Tada oni uglavnom postaju zanimljivi Preložanima koji im se ipak smiluju i poručuju da je parkiranje slobodno, odnosno da nema naplate i to već duže vrijeme. Ako ih se pita zašto su onda oznake i automati, samo sliježu ramenima i sve upućuju u gradsko poduzeće Pre-kom.

Drugim riječima, slušaju li se stanovnici Preloga, parkiranje u Gradu se ne naplaćuje dok iz  Prekom-a koji je nadležan za taj posao, poručuju kako se parking redovno naplaćuje te da nema govora o ukidanju naplate. Komunalni redari redovno obilaze parkirališta, kontroliraju automobile i pišu kazne.

– Shodno odluci Grada Preloga koje seže unatrag nekoliko godina, ne naplaćuje se samo prvi sat i još dodatnih 10 minuta, pojasnio je cijelu stvar, Siniša Radiković, direktor Pre-koma.

Dodao je dogovor s gradskim vlastima jer Preložani unutar tih sat vremena uspiju obaviti sav posao koji trebaju. Sat vremena im je dovoljno da obave kupovinu, riješe plaćanje računa, skoknu na plac, poštu ili što već trebaju.

Građani su se znali žaliti na obvezu plaćanju cijelog sata a parkirali su možda 15-20 minuta stoga su se parkirali po zelenim površinama, ispred obiteljskih kuća, prilazima zgrada….

– Oslobađanje plaćanje prvog sata parkiranja bio je jedan od načina da se građani “natjeraju” na korištenje parkinga jer su se automobili ostavljali gdje su se stigli, samo ne tamo gdje su trebali, kaže direktor Pre-koma. Takav način naplate donio je i 10% manji priliv sredstava u blagajnu gradskog komunalnog poduzeća.

Ostavi komentar