Prelog je domaćin Prvom revijalnom natjecanju u oranju Sjeverozapadne Hrvatske 

Rvvijalni dio natjecanja u oranju

Međimurje predstavljaju dva Preložana, u kategoriji plugova ravnjaka Luka Perko, a u kategoriji plugova premetnjaka Bernard Matijević.

Natjecanje orača itekako osjeća posljedice sveprisutnog koronavirusa. Naime, već druge godine zaredom ne održava se državno natjecanje na koje su putovali pobjednici županijskih smotri. Istina, ove godine natjecanje orača organizirale su samo četiri županije: Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska i naša Međimurska.

Kako najbolji orači ne bi bili zakinuti, već se na natjecanju koje je održano 31. srpnja na polju uz čakovečku zaobilaznicu razmišljalo o organizaciji svojevrsnog regionalnog natjecanja. 

Očito nije sve ostalo samo na ideji jer je u u subotu, 16. listopada, s početkom u 10 sati u Prelogu održava Prvo revijalno natjecanju u oranju Sjeverozapadne Hrvatske.

Prelog je izabran jer ima prikladnu parcelu za održavanje natjecanja, a i ponudio je pomoć oko same organizacije.

Svoje vještine i znanje odmjerava 7 najboljih orači iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, odnosno županijski prvaci u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka.

 

 

Ostavi komentar