0 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Prelog je dobio svoje pivo Dravos

Grad Prelog može se pohvaliti i svojim originalnim priločkim pivom, pilsner imena Dravos.

Unatoč kišnom i ružnom vremenu, u subotu, 11. studenog, stanovnici Preloga imali su priliku upoznati i kušati originalno priločko pivo, pilsner imena Dravos. Turistička zajednica Grada Preloga i Grad Prelog, u suradnji sa craft Pivovarom Međimurski Lepi Dečki, predstavila  je prvo priločko pivo Dravos, promocijom na Tržnici Prelog, a nakon toga uslijedio je i happy hour u ugostiteljskim objektima na području Grada Preloga, u čijoj će se ponudi Dravos svakodnevno naći.

Tako se Dravos od subote može pronaći u Prelogu u Caffe baru Art, Caffe baru Forum, Hotelu Panorama, Trattorii Rossa, Gradskoj kavani Lovac, City baru, Marini Prelog, Tree Hill caffe baru te Caffe baru Rok u Draškovcu. Inicijativa za prvo priločko pivo stigla je suradnjom Međimurskih lepih dečki i Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, čija će ravnateljica Maja Lesinger o imenu Dravos reći sljedeće:

-Dravos je personifikacija rijeke Drave, sličan vodenjaku, koju su koristili Rimljani. Kako bi se smirili dravski duhovi, u rijeku su se nekad ulijevali pivo ili vino pa nam se ovaj naziv učinio pogodnim.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE