PRELOG: Donacija Sigurnoj kući

prelog
Članice Inner Wheel kluba Prelog

U sklopu obilježavanja Dana Grada Preloga, članice tamošnjeg Inner Wheel kluba uručile su vrijednu donaciju Domu za žrtve obiteljskog nasilja “Sigurna kuća”. Donaciju je predala predsjednica kluba Nada Blažeka, istakavši humanu notu Inner Wheela kao osnovu njihovg djelovanja. Donaciji se pridružio i Grad Prelog.

Na humanoj gesti, donatorima se zahvalila Petra Vargek, predstavnica Doma za žrtve obiteljskog nasilja. Ovaj Dom zbrinjava žrtve obiteljskog nasilja, a najčešće su to žene s djecom. Korisnici se smještaju u Dom isključivo putem rješenja o priznavanju prava na privremeni smještaj od strane Centra za socijalnu skrb. U Domu korisnik može ostati najviše do godine dana. Dom ima smještajni kapacitet za ukupno sedam osoba, a do sada ih je smješteno više od 110.

Grad Prelog je ovom prilikom i primio jedan dar. Zvonko Vertuš, živa enciklopedija međimurskog tenisa, predao je gradonačelniku teniski reket, kojim se nekad služio, igrao i pobjeđivao legendarni Franjo Punčec. Reket će se pohraniti i čuvati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.

Ostavi komentar