Prelog dobiva dva nova tenis terena!

Tenis klub Prelog ovog četvrtka 18. svibnja u 19 sati svečano otvara svoje nove tenis terene koji se nalaze na staroj adresi kluba u Ulici kralja Zvonimira 9 u Prelogu.

Radi se o dva nova terena u čije je uređenje uloženo oko 250 tisuća kuna i velik broj sati volonterskog rada članova.

Kako doznajemo od lani izabranog predsjednika Tenis kluba Zlatka Filipića ulaganje je započeto još prije tri godine, a klub je za nj izdvojio 70 tisuća kuna vlastitih sredstava. Tereni su uređeni tik uz postojeća tri na gradskom zemljištu koje im je Grad Prelog ustupio na korištenje. Grad Prelog  u ovoj investiciji sudjeluje sa 150 tisuća kuna, a radove je izvelo GKP Pre-kom.

Da Prelog dobiva još dva tenis terena na otvorenom važna je vijest prvenstveno zato što ta činjenica omogućuje TK Prelog da bude domaćin raznih tenis turnira koji se organiziraju, pa i onih pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza. Dosad to nije bilo moguće jer ovaj klub nije zadovoljavao kriterij od minimalno četiri terena potrebna za organizaciju turnira.

Povrh toga tenis je postao izuzetno popularan među Preložanima. TK Prelog danas broji preko 100 članova i broj je u stalnom porastu.  Predsjednik Filipić smatra da je razlog tome što su građani prestali tenis doživljavati kao nekakav gospodski sport, za bogataše, već  ga smatraju odličnim vidom rekreacije. Danas, kaže on tome u prilog, reket za tenis možete kupiti već za 400 kuna, a primjerice obiteljska godišnja članarina u Prelogu stoji 600 kuna.

Članovi TK Prelog igraju razne lige pa se za njih svakodnevno pripremaju, a tu su i oni koji se samo rekreiraju igrajući tenis pa će tereni i te kako poslužiti.

Ima tu od seniora do veterana i žena, a osobito su ponosni svojim najmlađim članovima. Njih je 30-ak. Njihova perjanica je Tamara Balent iz Preloga, koja je je upravo pozvana na jedan od najvećih svjetskih turnira u njenoj kategoriji, dobi do 10. godina, a koji se održava u lipnju u Puli. Predsjednik Filipić skreće pažnju i na Juraja Horvata(10 godina), također nadu preloških tenisača.

Tenis sezona je otvorena, doduše još u travnju, pa ukoliko razmišljate o rekreaciji svakako uzmite u obzir i tenis koji se na otvorenom igra do početka studenog. U Prelogu sad imate i gdje.

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE