PREDSTAVLJAMO Bolnička kuhinja: Spreme oko 26.000 obroka svaki mjesec za pacijente i djelatnike bolnice

U liječenju pacijenata važnu ulogu igra prehrana. Za one na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec brinu prehrambeni tehnolozi, nutricionist, kuhari i osoblje u kuhinji koji im pripremaju jelovnike i obroke prema potrebama svakog od pacijenta prema njegovu zdravstvenu stanju. 

U normalnim okolnostima prosječno se pripremaju obroci za oko 250-300 pacijenata po svakom obroku. To je 870 obroka u jednom danu, oko 5750 obroka tjedno i oko 26.000 obroka mjesečno. U bolničkoj kuhinji se priprema oko 50 različitih dijeta, a koje su standardizirane prema standardu prehrane bolesnika u bolnicama. U slučaju potrebe postoji mogućnost sastavljanja individualnog jelovnika u dogovoru s nutricionisticom koja obavi razgovor s pacijentom na odjelu.

Cijeli članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 10. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar