10.3 C
Čakovec
Subota, 18 ožujka, 2023

Predavanje Međimurje u brončanom dobu

U Muzeju Međimurja Čakovec je puno događanja večeras tako su viša kustosica Muzeja Međimurja Čakovec Branka Marciuš, te Lea Čataj i Marijana Krmpotić – obje konzervatorice i arheologinje Hrvatskoga restauratorskog zavoda održale predavanje Međimrje u brončanom dobu.

Kako bi javnost upoznali s najnovijim spoznajama o naseljenosti Međimurja tijekom brončanoga doba, Muzej Međimurja Čakovec je u suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom u Zagrebu osmislio arheološku izložbu na spomenutu temu.

Budući da su tijekom proteklih desetak godina na području našega međuriječja otkriveni novi značajni brončanodobni nalazi i nalazišta, cilj je izložbe interpretacijom i valorizacijom ranije prikupljane muzejske građe i novih brončanodobnih arheoloških nalaza, popularizirati arheologiju i arheološku baštinu te upoznati javnost s arheološkom slikom Međimurja tijekom razdoblja brončanoga doba.

Ovogodišnja tema Noći muzeja je muzeji su važni tako da svakako posjetite naš muzej i pogledajte sve izložbe kao i stalni postav Muzeja i Riznice.

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,019FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE