Prečasni Ivan Kozjak proslavio je šezdesetu obljetnicu svoga svećeničkog ređenja

Preč. Ivan Kozjak proslavio je dijamantni svećenički jubilej

Umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije preč. Ivan Kozjak proslavio je 29. lipnja 2022. šezdesetu obljetnicu svoga svećeničkog ređenja u kapeli sv. Ivana Arškog u Svećeničkom domu u Varaždinu.

Na svečanom euharistijskom slavlju kojem je predsjedao koncelebrirali su šesnaestorica svećenika među kojima; mons. Antun Perčić generalni vikar, preč. Josip Koprek, ravnatelj Svećeničkog doma, preč. Damir Bobovec, preč. Mario Kopjar, umirovljeni svećenici korisnici Svećeničkog doma, vlč. Ivica Puškadija župnik župe Sveti Juraj na Bregu gdje je svečar bio župnik punih 37 godina i vlč. Karlo Kruljac župnik iz svečareve rodne župe Belica. Na zahvalnom misnom slavlju dijamantnog jubileja okupili su se obitelj, rodbina i prijatelji preč. Kozjaka te djelatnici Svećeničkog doma. Preč. Kozjak svetu misu je prikazao za svoje pokojne roditelje, brata i sestru.

Preč. Ivan Kozjak rođen je 5. svibnja 1936. godine u Belici kod Čakovca. Za svećenika je zaređen na Petrovo 1962. godine po rukama zagrebačkog nadbiskupa Franje Šepera. Mladu misu proslavio je 15. srpnja iste godine u rodnoj Belici. Bio je dvije godine na službi kapelana u Bjelovaru, a zatim je šest godina bio župnikom u Ruševu, odakle je dvije godine upravljao i župom Čaglin. Nakon toga je nešto kraće od godine dana upravljao župom Velika Trnovitica i župom Ladislav. U jesen 1972. godine preuzeo je župu Sveti Juraj na Bregu u gornjem Međimurju gdje je bio župnikom sve do 2009. godine kada je umirovljen te danas živi u Svećeničkom domu u Varaždinu.

 

Izvor: Varaždinska biskupija

Ostavi komentar