Prašina konačno nestaje iz Svetog Martina na Muri!

U Svetom Martinu na Muri završilo je asfaltiranje nerazvrstanih cesta u sklopu aglomeracije. 

Sve naše nerazvrstene ceste koje su bile zahvaćene aglomeracijom su s jučerašnjim danom asfaltirane. Još su ostali samo prilazi do nekih kuća, te se moraju urediti bankine i kanali. Kad će se potegnuti fini asfalt po cesti, onda će se i to posložiti, rekao nam je načelnik Svetog Martina na Muri Martin Srša.

Riječ je o nekih 8 kilometara ceste, a vrijednost radova na sanaciji općinskih cesti iznosi preko 2 milijuna kuna. Udio općine u aglomeraciji je oko 2,8 milijuna kuna.

To je zahvat za buduća pokoljenja i dat će nemjerljiv doprinos u vidu zaštite okoliša, zbrinjavanja otpadnih voda i očuvanja ove prekrasne prirode uz rijeku Muru, naglasio  je načelnik Srša.

Sada predstoji projektiranje kanlizacijskog sustava za kotlinu Vučkovec i gornjeg dijela svetomartinske općine. Natječaj je već raspisan te bi se u kratko vrijeme trebao odabrati projektant.

Kako napominje, uskoro bi trebali započeti i radovi na izgradnji rotora u samom centru mjesta. Malo je zapelo s početkom radova zbog manjka radne snage.

Novi rotor promijenit će cijelu vizuru centra Općine Sveti Martin na Muri. Najveća vrijednost svega toga je da će se u centru smiriti promet, istaknuo je načelnik Srša.

Svim mještanima i mještankama zahvaljujem na strpljenju. Glavna cesta, cesta prema Toplicama i Gradiščaku i Dunajska ulica, koja vodi prema granici su županijske ceste, se  tek moraju asfaltirati. S njima mi kao općina nemamo ništa. Zahvaljujem svima na strpljenju i evo sad smo se konačno riješili prašine kroz naselja. Ima još nekih sitnih zahvata, ići ćemo po ulicama provjeriti gdje još postoje problemi, napomenuo je načelnik Srša.

Priključki na kanalizaciju ići će početkom jeseni, a tada predstoji šest mjeseca probnog rada cijelog kanalizacijskog sustava.

Foto: Sanja Heric

Ostavi komentar