POZVANI SMO: Ostali bez krova nad glavom, obitelj moli za pomoć!

Obitelj Žunić iz Plešivice (Općina Selnica) jučer je zanijemila kad je ugledala da im je kuća u kojoj žive doslovno popucala. U pomoć su im pritekli prvi susjed Damir Šafarić i njegova kćerka Zlatka Vinković koji su nekako uspjeli stabilizirati kuću da se ona ne uruši. 

Posjelo se temelje, kuća nam je popucala, čak se i krov, odnosno greda pomaknula i strši prema van, dobro da nikoga nije ubilo. U podrumu sam stavio daske da poduprem zid, inače bi se sve urušilo. U rupe sam stavio pur pjenu da kroz njih ne puše vjetar. U kući nas je četvero, žena, ja i naše dvoje malodobne djece, kazao nam je Zdravko Žunić, koji nam je pokazao kakva ih je nesreća snašla. 

Kuća je bila izgrađena 1952. godine. Zdravko je teško bolestan, ima rak, prošao je kroz 35 zračenja. Imaju uređenu jednu sobu, a u ostatku kuće ne mogu živjeti jer im se već ranije, zbog pomicanja kuće, pod urušio u podrum. Preživljavaju s oko 2500 kuna mjesečno. 

Osim susjeda, u pomoć im je stigao načelnik Općine Selnica Ervin Vičević.  Uz pomoć općine, ruševna kuća će se kroz nekoliko dana početi rušiti te se kreće u izgradnju nove kuće. Obitelj će biti zbrinuta kod obitelji i susjeda.  

Na trošak općine organizirat ćemo rušenje kuće i odvoženje otpada. Ljudi su šutjeli do zadnjeg časa. Pokrenuli smo akciju da se pomogne ljudima u nevolji, kazao je Vičević

Svaka pomoć je dobrodošla, puno će im značiti. Mi susjedi smo se okupili i pomoći ćemo im u podizanju nove kuće, rekao je susjed Damir, koji im je prvi potekao u pomoć. 

U akciju se priključila i Misija Evo me koja će pomoći obitelji s osnovnim namirnicama i stvarima potrebnima za život.  Obećali su da će s obitelji na dnevnoj bazi biti u kontaktu, pružiti im svaku potrebnu pomoć i biti im podrška. 

Općina Selnica danas će sazvati hitnu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će vijećnici donijeti Odluku o otvaranju posebnog računa namijenjenog za prikupljanje donacije navedenoj obitelji kako bi sve bilo transparentno. 

Pratite i dalje naš portal kako bi saznali sve nove informacije i detalje vezane uz pokretanje humanitarne akcije obitelji Žunić iz Plešivice.

FOTO: Sanja Heric

Ostavi komentar