Poziv za zajedničku borbu za spas privatnog poduzetništva u našoj županiji!

Mjere zaštite od širenja korona virusa koje su proteklih tjedana uvedene ne samo u našoj državi već i globalno, zaustavile su cijelo tržište roba i usluga i zamrznule poslovanje i razvoj poduzetničke aktivnosti u trenutku, bez točnog datuma kada će se sve moći vratiti u stanje kakvo je bilo prije pandemije.  Građani su prisiljeni boraviti u svojim domovima, a socijalni kontakti su reducirani na minimum. Jasno je da će korona virus promijeniti svijet i način na koji komuniciramo, razmišljamo o životu, poslujemo, a negativne posljedice na gospodarstvo, prvenstveno na malo poduzetništvo, bit će vidljive prve.

Zbog toga se, u svrhu zaštite svoje vlastite poduzetničke djelatnosti, ali i svojih obitelji koje žive od njihovog rada, 160 međimurskih žena poduzetnica okupilo ovih dana u Facebook grupi „Žene poduzetnice Međimurja” u kojoj razmjenjuju informacije vezane uz mogućnosti očuvanja poslovanja u uvjetima ove pandemije i ekonomske krize koja će uslijediti. Žene poduzetnice su i inače često u težem položaju u poduzetništvu nego muškarci, budući da su rastrgane i različitim obiteljskim obvezama, no unatoč tome, mnoge su se uspjele prilagoditi različitim poslovnim izazovima, te su do pojave ove krize izuzetno uspješno poslovale.

Nažalost, prema onome što vidimo, vlast se ponaša kao da će se sve, nakon nekoliko mjeseci potpuno obustavljenog poslovanja privatnog sektora, moći vratiti u prvobitno stanje. Istina je da neće i da javna državna vlast još uvijek nije dovoljno svjesna predstojeće ekonomske krize. „Žene poduzetnice Međimurja” se stoga pridružuju i podržavaju ideje, sugestije i napore koje prema Vladi ovih dana upućuje Facebook inicijativa „Glas poduzetnika” koja je u nekoliko dana okupila više od 26 tisuća hrvatskih poduzetnika. Također, „Žene poduzetnice Međimurja” pozivaju i mole sve osobe s političkim i javnim utjecajem u našoj županiji, a posebno naše saborske zastupnike, načelnike, gradonačelnike i župana, da svojim naporima i prijedlozima zatraže od Vlade nove i efikasnije mjere s kojima će se barem pokušati spasiti što veći broj poduzetnika i radnih mjesta većine građana naše županije.

Ostavi komentar