POZIV VOLONTERIMA: Žabe i vodozemci u Selnici i Črečanu trebaju vašu pomoć!

Volonteri i djelatnici Međimurske prirode svake godine na ”crnim točkama” prometnica gdje stradavaju vodozemci postavljaju ograde za žabe. Radi se o lokacijama u Selnici i Črečanu. I ove godine Međimurska priroda – javna ustanova za zaštitu prirode organizira akciju spašavanja vodozemaca. S akcijom se kreće krajem ovog tjedna.

U Selnici (okupljanje je ispred Općine) akcija će se održati u četvrtak 27. veljače s početkom u 13:30. Stoga se pozivaju volonteri pridružiti se djelatnicima Međimurske prirode i akciji te uz druženje i malo fizičkog rada pomoći prije svega žabama. Dobre zabave i vesele atmosfere neće nedostajati.

Što je potrebno učiniti za uključiti se u akciju zaštite najugroženije skupine na svijetu – vodozemcima. Prije svega javite se na [email protected] ili na broj telefona 040 866 297. Međimurska priroda osigurat će zaštitne prsluke, a svim sudionicima preporučuje se ponijeti zaštitne rukavice i čekiće. Ovisno o vremenskim prilikama potrebno se prikladno odjenuti i obući. Ako ne stignete na teren u 13:30, akciji se možete pridružiti i kasnije. Potrajat će do 17 sati.

Volonteri se pozivaju na suradnju i narednih nekoliko tjedana kada je potrebno vodozemce prenositi preko ceste na sigurno. Dodatne informacije potražite na navednim kontaktima.

foto: arhiva Međimurska priroda

 

Ostavi komentar