Pozitivan trend zahvaljujući Vajdi: Prije devet godina niti jedan mesar, a danas čak 15

Mesna industrija Vajda d.d. Čakovec već treću godinu zaredom osigurava stipendije učenicima koji se školuju za mesare te je trenutno u Srednjoj školi Prelog upisano ukupno 15 učenika koje nakon završetka školovanja čeka posao u toj kompaniji. 

Osim stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno i radnog mjesta nakon školovanja, Vajda učenicima osigurava i besplatne udžbenike, naknadu za rad na praksi, naknadu za rad tijekom školskih praznika, besplatan topli obrok za vrijeme rada i prakse te poklon-pakete za Uskrs i Božić. 

U ovoj je školskoj godini smjer mesara Srednje škole Prelog upisalo šestero učenika i predstavnici Vajde su im u četvrtak, 8. listopada, uručili besplatne udžbenike. 

Vajda se nakon dvije godine provedbe projekta stipendiranja deficitarnih zanimanja, mesara, može apsolutno pohvaliti s učinjenim, ali nije ona to napravila sama već u suradnji sa Srednjom školom Prelog. Moram istaknuti da su brojke izuzetne. Prije tri godine imali smo tri učenika koji su bili na praksi u Vajdi, danas ih imamo 15, rekao je tom prigodom Alen Kajmović, direktor Mesne industrije Vajda. 

Učinjenim poslom izuzetno je zadovoljan i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

Danas imamo trend rasta broja učenika koji upisuju smjer mesar. Prije devet godina nismo imali niti jednog mesara. Danas ih imamo 15. Stvorili smo sliku u javnosti da su ovi učenici gospoda mesari. Da imaju kruh u rukama i da vrijede, to su prepoznali djeca i roditelji, napomenuo je ravnatelj Srednje škole Tomislav Gregur.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar