Požar na odlagalištu otpada u Totovcu je pod nadzorom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Situacija u Totovcu je pod kontrolom

Požar koji je jučer u poslijepodnevnim satima planuo na odlagalištu otpada u Totovcu je pod nadzorom. Mole se građani da zatvore prozore na svojim stambenim objektima te da zbog znatiželje ne dolaze u blizinu odlagališta. Glavni su to zaključci hitne sjednice Stožera za civilnu zaštitu Grada Čakovca koja je održana u 22 sata u prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Totovcu. Na sastanku su bili čelni ljudi Grada Čakovca, Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca, Glavni vatrogasni zapovjednik RH, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Policijske uprave Međimurske, GKP Čakom, Međimurskih voda, Međimurje plina te ostalih javnih tvrtki koje rade na čakovečkom području, piše u priopćenju Grada Čakovca.

Kako je izvijestio predsjednik Stožera za civilnu zaštitu Grada Čakovca Mario Medved, požar je pod nadzorom, krenulo se i sa navažanjem zemlje kako bi se spriječilo širenje vatre na druge dijelove odlagališta, što je uspješno i završeno. 

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl Pal, dr. med. rekla je da će se tijekom noći obaviti analiza zraka na širem području odlagališta, kako bi se utvrdio je li štetan po zdravlje. Dok ne stignu rezultati, mole se građani da iz predostrožnosti zatvore prozore, a mještani naselja u neposrednoj blizini odlagališta da bez potrebe ne izlaze iz zatvorenih prostora.

Vatrogasne i ostale službe cijelu su noć bili na terenu te nastavili gasiti požar. Stožer će se ponovno sastati danas ujutro.

Ostavi komentar