POVODOM DANA ŽENA Martina Bezek: Dok god si uporan u glavi, ostvariš sve što želiš!

Martina Bezek iz Murskog Središća

Iza lica Martine Bezek iz Murskog Središća krije se nevjerojatni borac u svakom smislu riječi. Svoj život živi maksimalno što može i to pokazuje na svakom koraku.

Mnogi je znaju kao medicinsku sestru u Zavodu za hitnu pomoć u Čakovcu, ali i kao neumornu trkačicu koja je istrčala mnoge trkaće staze diljem Hrvatske i Europe. No, Martina za sebe uvijek ističe kako joj je majčinstvo na prvom mjestu. Sa suprugom Draganom dobila je sina Jakova koji danas broji pet godina te svaki svoj slobodni trenutak koristi kako bi što kvalitetnije provela s njima.

– Sve svoje aktivnosti pokušavam raditi kad je sin u vrtiću ili kad spava pa da to dijete to ni ne osjeti. Kad dođe doma, onda je mama tu samo za njega – uvodno je naglasila naša sugovornica Martina, srdačna 36-godišnjakinja koja ne skida osmijeh s lica.

Budim se u pet da ostvarim sve što želim

Raditi stresan posao, svakodnevno trenirati i biti tu za svoju obitelj moguće je jedinu uz dobru organizaciju svojeg vremena tijekom dana. Zbog toga se Martina svakog dana budi oko pet sati ujutro, ponekad i ranije. Bilo u ljeto, bilo u zimi Martina svako jutro odlazi na trčanje iz Murskog Središća pa do Bukovca i Praporčana ili uz rijeku Muru, što su joj najdraže staze za trening.

Stres na poslu potaknuo me da se krenem baviti nečim ozbiljnije. Počela sam najprije s dva kilometra i već sam se zapuhala, nisam odustala. Najviše sam zadnje pretrčala 345 kilometara u dionicama Zagreb-Vukovar – prepričala nam je Martina i dodala da je u 24 sata prošla 195 kilometara.  

Iza nje je nekoliko stotina utrka i medalja te je teško uopće sva natjecanja i utrke staviti na papir. U tome joj veliku potporu pruža njezina obitelj. Do sad je sudjelovala na brojnim maratonima i ultramaratonima te na iznimno teškim triatlonima, sportskim natjecanjima u kojima se kombinira plivanje, trčanje i bicikliranje.

Njezino tijelo toliko je već priviknuto na trčanje da nakon što otrči maraton više ni nema upale mišića. Posebno je veseli što je nastupila i kao reprezentativka Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje je istrčala 172 kilometra te u Austriji gdje broji 194 kilometara.

Za uspjeh je važno biti uporan u glavi

Da bi sve to mogla ostvariti posebnu brigu vodi o tome što unosi u svoje tijelo. Uvijek se trudi da to budu zdrave i svježe namirnice. Kazala nam je da u slučaju da nema priliku jesti zdravu hranu, u svakom će slučaju izbjeći pekaru ili fast food, i pričekati dok ne dođe doma i pripremi si zdrav obrok. Pije samo biljne čajeve i vodu.

Iako je medicinska djelatnica, nije pristaša tableta, osim u slučajevima kad je to jedini spas. U kućnoj radinosti izrađuje prirodnu kozmetiku. Obožava knjige iz psihologije koje joj pomažu prebroditi i bolje razumjeti stresne situacije na poslu na hitnoj, ali i ostati mentalno zdrav na dugim trkaćim stazama.

Dok god si uporan u glavi i sve lijepo posložiš, sve možeš ostvariti. Dok netko hoda na manikure i pedikure, ja trčim! To je moja strast – istaknula je naša poznata trkačica.

Smatra da svaka osoba mora imati hobi koji ga ispunjava kako bi živjeli sretan život. Osim što je članica Atletskog kluba Međimurje Čakovec i BK Puls Čakovec, završila je i tečaj za maserku i aromaterapeuta u Varaždinu.

Nevjerojatna strast prema trčanju potaknula je našu sugovornicu na osnivanje Trkačkog kluba Rudar Mursko Središće u siječnju ove godine. Uz našu sugovornicu, za osnivanje kluba zaslužni su također Miljenko Vrbanec, dopredsjednik kluba, i Ivica Peršić, tajnik kluba.

Raduje je što u svom kraju može potaknuti i ostale zaljubljenike u trčanje i rekreativce da nastave njezinim putem. Martina uživa u poslu koji obavlja besprijekorno, kao i u svojoj strasti trčanju te u majčinstvu, a to se vidi i u njezinoj osobnosti. Zbog toga definitivno zaslužuje da je se oslovi kao Međimurku koja je obilježila godinu iza nas.

FOTO: Sanja Heric i privatna arhiva

Ostavi komentar