Povijesni dan za Međimurje: Prvi let hitnog medicinskog helikoptera iz Čakovca

U nastavku u cijelosti prenosimo priopćenje Međimurske županije vezano za današnji let hitnog medicinskog helikoptera.

Danas je u Međimurskoj županiji izveden prvi hitni medicinski let helikopterom iz Čakovca. Akcija zračnog transporta pacijenta organizirana je zahvaljujući Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, Županijske bolnice Čakovec i Ministarstva zdravstva, koje je nedavno osiguralo potrebnu opremu i resurse za ovakve intervencije.

Od 30.ožujka 2024. godine uspostavljana je civilna hitna medicinska služba i u Međimurskoj županiji, a danas je izveden prvi civilni helikopterski prijevoz u Međimurskoj županiji. Osoba koja je noćas ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći prebačena je u Zagreb civilnom helikopterskom službom, zbog hitne potrebe za specijaliziranom medicinskom pomoć, a hitni medicinski timovi iz Čakovca i Zagreba koordinirali su aktivnosti kako bi osigurali siguran i brz transport.

Implementacija zračnog medicinskog prijevoza značajan je korak naprijed za zdravstvene usluge, te će značajno poboljšati dostupnost specijalizirane medicinske skrbi za sve građane i omogućiti brže reakcije u hitnim slučajevima.

Uspostava hitne helikopterske službe označava napredak u pružanju zdravstvenih usluga, te se očekuje da će značajno smanjiti vrijeme reakcije u hitnim situacijama. Hrvatske interventne službe trenutno raspolažu sa šest helikoptera za hitne medicinske letove, uz dva vojna helikoptera namijenjena intervencijama traganja i spašavanja. Uskoro će se službi na raspolaganje staviti još dva policijska helikoptera.

Tekst: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE