13.9 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

POU Čakovec sudjelovalo u Erasmus+ Eko festivalu u sklopu projekta EUcountry

Pučko otvoreno učilište Čakovec uspješno je organiziralo studijski posjet EKO Festivalu u Šalovcima, Slovenija, u sklopu projekta EUCountry.

Na festivalu su sudjelovali članovi Matice umirovljenika Međimurske županije, Udruge umirovljenika Grada Čakovec te Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije.

Projekt EUCountry, čiji su partneri Pučko otvoreno učilište Čakovec i ČAKRA – Razvojna agencija Grada Čakovca, ima za cilj približiti europske vrijednosti ruralnim područjima te društvenim skupinama kao što su nezaposleni, umirovljenici i osobe s invaliditetom.

Projekt pruža prilike za sudjelovanje u radionicama iz područja digitalnih tehnologija, kulture i suživota te zaštite okoliša i zdravlja. Također, promovira interkulturalnost putem međugraničnih studijskih posjeta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od €60.000,00, a trajanje implementacije je 24 mjeseca.

EKO Festival, koji je organiziralo društvo Mozaik u sklopu obilježavanja 20. godišnjice svog djelovanja, omogućio je posjetiteljima razgledavanje Korenike, društveno odgovornog seoskog gospodarstva, terapeutskog vrta te upoznavanje s tradicionalnim obrtima i lokalnim proizvodima.

Sudionici su također imali priliku upoznati kulturno nasljeđe pokrajine Goričko u Sloveniji te uživati u izvrsnoj tradicionalnoj domaćoj hrani s ekološkim štihom. Djelatnici učilišta i članovi udruga sudjelovali su u radionicama koje su obuhvaćale tradicionalna prekmurska jela, održavanje vrta sa začinskim biljem, lončarstvo i folklornu izvedbu.

Ivica Jeđud, projektni suradnik za Erasmus+ i ESF projekte iz Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, čestitao je društvu Mozaik na dosadašnjim uspjesima te zahvalio Učilištu što su kroz projekt EUCounty doprinijeli povećanju društvene uključivosti. Također im je poželio još mnogo uspjeha u sljedećih 20 godina njihovog djelovanja.

 

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE