Potresna priča Marije koja se izvukla iz zagrljaja muža nasilnika

– Evo, prošle su tri godine otkako živim novim, poprilično normalnim životom nakon izlaska iz Sigurne kuće, ponosno kaže žrtva obiteljskog nasilja koju ćemo zbog sigurnosnih razloga nazvati Marija.

Marija se, naime, i danas još uvijek boji da ju njezin nasilan partner ne pronađe, što je već bio slučaj, pa ne želi izlaziti imenom i prezimenom i naravno, fotografijom. 

A priča naše Marije koja je 15 godina proživljavala pakao zajedničkog života s partnerom nasilnikom, nažalost, nije osamljen slučaj ni u Međimurju ni u Hrvatskoj, a da se ne govori o ostatku svijeta. 

Jedino je, možda, specifična po tome što se iz pakla izvukla, upoznala i ljepšu stranu života te što se usudila progovoriti kako bi i druge žrtve potakla na to. Iako o nasilju bilo koje vrste treba govoriti sada i uvijek, upozoravati, ono i dalje nekako ostaje tabu-tema što zbog srama ili osuđivanja okoline do neznanja jer je žrtva odrasla u takvom okruženju pa ne zna za bolje. 

U temi broja naših novina, Marija je progovorila o svom životu s nasilnim partnerom, boravku u Sigurnoj kući, novom životu poslije.

Može li se i kako izvući iz pakla batinanja, kako prepoznati nasilnika i koje su njegove najčešće metode manipulacije žrtvom, pročitajte u novom broju Međimurskih novina koji će se naći u prodaji od petka, 16. rujna.


Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE