Potpisani ugovor: Započinje energetska obnova OŠ Selnica

U Osnovnoj školi Selnica danas je potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova u svrhu energetske obnove Osnovne škole Selnica vrijedan 1.688.048 kuna.

Ugovor su potpisali ravnateljica Osnovne škole Selnica Anica Rašperger i direktor trgovačkog društva Đurkin d.o.o. Zlatko Đurkin, uz prisustvo župana Međimurske županije Matiju Posavca, pročelnika UO za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branka Sušeca, pročelnika UO za poslove župana Gorana Gotala i direktora MENEA-e Međimurske energetske agencije d.o.o. Alena Višnjića.Nadam se da ovim potpisivanjem krećemo u proces koji toliko dugo očekujemo. Uoči 50-te godišnjice škole ovaj početak radova je najveći poklon koji smo mogli dobiti-kazala je tom prigodom ravnateljica OŠ Selnica Anica Rašperger.

Prisutnima se obratio i direktor MENEA-e Alen Višnjić koji je istaknuo da je ovo treći ugovor koji potpisuju u sklopu energetske obnove obrazovnih ustanova.

Vrijednost projekta ukupno iznosi 2.195.000 kuna. Osim radova na energetskoj obnovi, u taj iznos uključena je izrada projektne dokumentacije, stručni nadzor izrade energetskog certifikata, troškovi promidžbe i vidljivosti te troškovi vođenja projekta. Iz EU fondova za ovaj je projekt dobiveno 63 posto od ukupnog iznosa, a dodatnih 32 posto pokriva se iz nacionalnog fonda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok ostatak troškova pokriva Međimurska županija.


Projektnom dokumentacijom predviđeno je da će se ići u obnovu vanjske stolarije, vanjskih zidova te krovišta i time će se postići ušteda u iznosu od 56 posto. Time ovaj objekt prelazi u energetski razred B– naglasio je Višnjić i dodao da će se ugraditi kaskadni plinski kondenzacijski kotlovi i novi radijatori, solarni kolektori i fotonaponska elektrana te će se postaviti led rasvjeta.

Radovi će započeti u roku od osam dana od potpisivanja ugovora, a njihov završetak očekuje se krajem godine.

Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo povodom potpisivanja ugovora te je obećao da će se pobrinuti i za to da se poveća prometna sigurnost oko škole tako da se izgradi ugibalište kod autobusnog stajališta i okretište za autobuse.

 

Ostavi komentar