Potpisan Sporazum o povjeravanju poslova Ureda državne uprave Međimurskoj županiji

Potpisivanje Sporazuma o povjeravanju poslova Ureda državne uprave Međimurskoj županiji
Potpisivanje Sporazuma o povjeravanju poslova Ureda državne uprave Međimurskoj županiji

U ponedjeljak, 16. prosinca u Koprivnici je potpisan Sporazum o povjeravanju svih poslova Ureda državne uprave županijama. Sporazum za našu županiju su potpisali ministar uprave Ivan Malenica i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Međimurske županije donesena je Odluka temeljem koje je potpisan Sporazum te Odluka o unutarnjem ustroju Međimurske županije. Međimurska županija će 1. siječnja 2020. godine preuzeti 49 djelatnika Ureda državne uprave čime će i dalje ostati jedna od županija s najmanjim brojem zaposlenika budući da je od 64 djelatnika njih čak 15, odnosno 23,43% zaposlenih otišlo iz sustava. U nadležnosti Županije bit će i uredski prostori u Čakovcu, ispostave u Prelogu i Murskom Središću te matični uredi u Nedelišću, Maloj Subotici, Dekanovcu, Štrigovi i Kotoribi.

Konkretno, županije će od 1. siječnja 2020. godine preuzeti poslove koje danas obavljaju Uredi državne uprave, što pored djelatnika i prostora podrazumijeva i preuzimanje predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme i sredstava za rad.

– Trenutno pripremamo potpunu reorganizaciju sustava u kojoj nam je povjereno preko novih 200 poslova iz segmenata imovinskih prava građana, opće uprave, gospodarstva i društvenih djelatnosti. Nastojat ću organizirati „one stop shop“ sustav u kojem će se na jednom mjestu moći preuzeti svi dokumenti, dobiti sve potrebne informacije kako bi građanima sačuvali vrijeme i pojednostavili usluge koje su im potrebne. Na višu razinu podići ćemo sustav besplatne pravne pomoći, rada s udrugama, utvrđivanje prava vlasništva nad nekretninama te u digitaliziranim sustavom povezati sve poslove vezane uz obrazovanje, zdravstvo i opću upravu, kazao je. župan Matija Posavec.

 

Ostavi komentar