Posjete u Županijsku bolnicu i dalje nisu dozvoljene, osim u iznimnim okolnostima

Tomislav Novinščak
Tomislav Novinščak, ravnatelj ŽB Čakovec

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak pojasnio je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije kako se od ponedjeljka olakšava režim rada zdravstvenih ustanova.

Trijažni šatori na ulasku u zdravstvene ustanove ostaju do daljnjega, kao i prenamjena prostornih i ljudskih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata oboljelih od viruso COVID 19 .Cilj je u prvih nekoliko tjedana postići dvije trećine dijagnostičkih, terapijskih i rehabilitacijskih postupaka. Razmatramo rad u dvije smjene i rad vikendom kako bi omogućili kvalitetnu zdravstvenu skrb. Kronični pacijenti koji su klinički stabilni će putem konzultacija svojih obiteljskih liječnika sa specijalistima dobiti sve potrebne informacije i upute kako bi izbjegli izlaganje rizika dolaska u bolnicu, naglasio je ravnatelj ŽB Čakovec Novinščak.

U nastavku je kazao do do daljnjega posjete u Županijsku bolnicu nisu dozvoljene, osim u iznimnim okolnostima, a čije odobrenje daje odgovorna osoba bolničkog odjela.

– Sukladno uputama ministra zdravstva, prije naručivanja pacijenta u bolnicu će se odraditi prethodni pregledi i utvrditi opravdanost potrebe za eventualnom hospitalizacijom. Važno je naglasiti da će svi, prilikom ulaska u prostor bolnice, imati obavezu nošenja zaštitnih maski, napomenuo je završno.

Ostavi komentar