Na kraju euharistijskog slavlja na svetkovinu Cvjetnice, u nedjelju 5. travnja biskup Bože Radoš uputio je vjernicima ovu prouku:

Vjerujem da nam Bog i u ovom ‘lošem vremenu’ Bog ima nešto dobro dati. Ne, on nije dao bolest, ali je ljubav maštovita i moćna. Ako nas Bog pohodi i približi sebi ispunit će nam dušu darovima od kojih možemo živjeti. Stoga toplo preporučujem dva lijeka koja Crkva kao suputnike stavlja pred nas kroz ove dane; Riječ Božju i Kristov Križ.

Neka se Riječ Božja čuje u našim kućama. Jedan odlomak zajedno pročitan i pažljivo saslušan započet će dijalog i putovanje s Bogom, a lijep razgovor s Bogom doprinijet će lijepom komunikaciji unutar obitelji.

U ove dane uzdiže se križ Kristov. Križ je ‘zarazan’, ne virusom koji donosi bolest i smrt, nego je zarazan dobrotom, ljubavlju koja jedina ozdravlja, čuva i daje ljepotu života. Stavite raspelo na vidno mjesto, pogled na Raspetoga i druženje s Njim pokreće nesebičnu ljubav. Potaknut će nas da njegov pogled prenesemo na pogled ljubavi prema našim ukućanima i da pronađe pravi put i pravu mjeru ljubavi. Ako se On širi na one koje volimo, Bog će nam otvoriti prostor da vidimo i one koje inače ne vidimo očima, ali do kojih treba doći Njegova ljubav po nama.

VIDEO PORUKA

Ostavi komentar