Porod kod kuće: Na fotelji porodila djevojčicu Kiaru!

melanie kelnarić

  Na porod kod kuće u našem se kraju još uvijek gleda s velikom dozom skepse i zaista su rijetke trudnice koje se odluče upravo na taj korak. Među hrabrim trudnicama koje su se odlučile upravo za tu opciju pronašli smo Melanie Kelnarić iz Štrigove koja je s nama podijelila svoje iskustvo prirodnog poroda u okruženju vlastitog doma. 

Od trenutka kada je saznala da je trudna znala je da ne želi rađati u bolnici. Već prva pomisao na bolnicu u njezinoj je glavi značila jedno veliko ne. Zbog toga je odlučila raspitati se o alternativama koje su joj u ovom slučaju pružene. 

– Prijateljica mi je rodila kod kuće i to je bio prvi slučaj za koji sam uopće čula da se dogodio tu u mojoj blizini. Dok sam zatrudnila puno sam s njom razgovarala i sve sam više počela razmišljati da i ja pokušam roditi kod kuće, ispričala nam je naša sugovornica Melanie. 

Njezin suprug Mihael kao i ostatak obitelji su na početku bili jako skeptični oko njezine odluke. S vremenom, kako su se sve više informirali o porodu kod kuće, na kraju su je ipak podržali u njezinoj odluci. 

Kako je izgledao porod kod kuće pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od danas, petak 5. lipanj, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. porod kod kuće

Ostavi komentar