Prodavači poručuju da je na tržnici kvalitetnije i jeftinije!

plac
Cijene povrća na placu ostale iste

Ne zna se tko je ovih dana tmurniji, oblaci nad čakovečkom tržnicom ili pak malobrojni prodavači na njoj. Naime, više je nego li žalosno gledati svega nekoliko prodavača kako se stišću na jutarnjoj hladnoći, eventualno sa šalicom vrućeg čaja i u iščekivanju boljeg dana od onog jučerašnjeg. Kako nam kažu, stoga mnogi ni ne dolaze prodavati jer im se naprosto ne isplati s obzirom da više potroše nego zarade.

Temperaturu je tek malo podiglo naše pitanje o padu cijena kroz sniženje PDV-a, odnosno hoće li zbog toga biti manje cijene i na našem placu.

– Ma kakav PDV, to su obične gluposti i izmišljotine, graknuli su prodavači koji nisu u tom sustavu uz poruku: – Idite pogledati pošto je salata u trgovačkim centrima, kazala nam je jedna prodavačica. Doista, svratili smo do obližnje trgovine i naišli na cijenu od 25-26 kn/kg, što je rekord ovih zimskih dana. Na placu je cijena zaista pristojna s obzirom na vrijeme i temperature, a kristalka se prodavala za 5-10 kuna manje nego li u trgovačkim lancima.

Teško je bilo ovih dana na čakovečkoj tržnici kupiti primjerice i mandarine jer ih naprosto nitko nije nudio. Ista je stvar bila i s ostalim voćem, kojom kiticom ili teglom cvijeća, kristalkom, lišćem peršina, jajima..Trebalo je, naime, čekati one kako ih zovu prodavači, udarne dane. 

Ostavi komentar