12.8 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Dođite na predavanje udruge Biovrt “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine”

Udruga Biovrt organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” koje će biti održano 23.03.2024. u 10:00 sati u Novom Selu Rok, u društvenom domu na adresi M.Tita 49 (iza dućana Metss).

Predavanje će trajati od 10-11 sati, a nakon predavanja, od 11-13:00 održat će se razmjena domaćeg sjemenja. Na razmjenu sjemenja sudjelovat će članovi udruge Biovrt, pozvali smo i članove udruge Duga, a pozivamo i sve vas da donesete domaće sjeme i razmijenite ga s nama.

Na predavanju “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine”  će vam predavačica Silvija Kolar-Fodor otkriti kako u vlastitom vrtu možete uzgajati i imati vlastitu hranu dostupnu tijekom cijele sezone. Otkrit će vam kako produžiti vrtlarsku sezonu određenim vrstama, što možete uzgajati na vrtu i tijekom zimskih dana, što možete sijati i više puta u godini te koje kulture pohraniti na najbolji način da su vam dostupne u vrijeme i kad ne rastu na vrtu.

Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon paketić sjemena iz Biovrta, nakon predavanja predviđeno je da svi razmijene sjeme i iskustva o vrtlarenju. Ukoliko imate domaće sjeme nekih starih sorti, svakako ga ponesite na predavanje da ga razmijenimo nakon predavanja. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima. Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole.

Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.
Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,190FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE