18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

UŽIVO S MEĐIMURSKIH BIRALIŠTA: Matija Posavec ostaje župan, a Kovač, Srpak i Kolarek gradonačelnici

Građani su danas glasovali na Lokalnim izborima 2017.

21.50 sati: Sve je poznato! I dok će diljem Hrvatske većina građana još jednom na birališta u Međimurje će to biti slučaj tek u nekoliko naših općina. Tako će građani 4. lipnja načelnika birati u Podturnu, Donjoj Dubravi, Maloj Subotici i vjerojatno Goričanu. Svugdje drugdje izbori su riješeni u prvom krugu, a dobili su ih uglavnom dosadašnji načelnici: Dania (Nedelišće), Lekhec (Strahoninec), Hajdarović (Dekanovec), Rebernik (Štrigova), Vičević (Selnica), S. Horvat (Šenkovec), Nagrajsalović (Sveti Juraj na Bregu), Bukal (Orehovica), Taradi (Belica), Rebernik (Štrigova), M. Horvat (D. Kraljevec), Grgec (Kotoriba), Lovrec (G. Mihaljevec), Ivačić (Pribislavec) i Slamek (Sveta Marija).

Preokret je tek u Domašincu gdje najdugovječniji načelnik Lisjak nije uspio dobiti još jedne izbore, već Mario Tomašek (HDZ-HSS), dok su u Svetom Martinu na Muri (Crnčec) i Donjem Vidovcu (Matulin) načelnici- “nasljednici” bivših HSLS-ovih načelnika koji su odustali od nove kandidature.

21.25 sati: Ništa se ne mijenja na čelu međimurskih gradova. Dosadašnji gradonačelnici uvjerljivi su pobjednici izbora za gradonačelnike: Čakovec – S. Kovač (SDP) oko 55 posto, Prelog – Lj. Kolarek (HDZ) 62,8 posto i M. Središće – D. Srpak (HDZ) više od 64 posto.

21.10 sati: Neće biti drugog kruga za župana. Matija Posavec dobio je izbore za župana s više od 59 posto glasova prve su informacije iz DIP-a. Novak (SDP) i Horvat (HDZ) dobivaju približno isto oko 17-18 posto glasova, dok je Bunjac (Živi zid) ispod 5 posto.

20,30 sati: U 19 sati zatvorena su birališta Lokalnih izbora 2017. i za Međimursku županiju. Za sada nema nikakvih službenih informacija, a prve neslužbene rezultat DIP će objaviti u 21 sati.

Međutim, kako neslužbeno saznajemo iz stranačkih stožera, nakon prvih prebrojanih glasova, izgleda da neće biti potreban drugi krug u izboru župana, te da aktualni župan, Matija Posavec (HNS) dobiva više od 50 posto glasova. Drugi je po broju očekivano Mladen Novak (SDP), dok Horvat (HDZ) i Bunjac (Živi zid) dobivaju manje glasova nego se očekivalo 17 posto, odnosno oko 8-9 posto. Međutim, tek treba vidjeti koje će biti prave brojke.

Dosadašnji župan Posavec prema informacijama koje dobivamo s terena nakon prebrojanih glasova dobio je iznad 50 posto glasova birača u svim gradovima i općinama i one koje su tradicionalno SDP-ove poput Čakovca i Nedelišća ili HDZ-ove Preloga i Dekanovca.

Isto vrijedi i za gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača (SDP) koji je nakon prvih prebrojanih listića dobiva više od 55 posto glasova.

Promjene neće po svemu sudeći biti ni u Prelogu, niti drugog kruga, jer tamo HDZ-ov gradonačelnik Ljubomir Kolarek također dobiva više od 60 posto glasova, dok SDP-ov kandidat i novo lice Nenad Igrec izgleda da mu nije uspio poremetiti račune.

U Murskom Središću još nije do kraja sigurno da neće biti drugog kruga, ali i tamo vodi Dražen Srpak (HDZ).

Pratite nas i dalje. Uskoro donosimo nove vijesti s birališta u Međimurju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE