6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Tresla se brda, rodio se miš: Ivan Pernar u Foxu o svemu i ničemu

Hrvatska je pod okupacijom, kazao je jučer u čakovečkom caffe baru Fox u jednom dijelu svojeg izlaganja saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, na tribini pod nazivom “Poslušnosti pred autoritetima”, a pod “okupacijom “, slobodno se može reći da je bio upravo “FOX”.

Naime, veliki broj posjetitelja (neki od njih Pernarovo izlaganje pratili su čak i s ulice kroz otvorene prozore kafića) došao je kako bi čuo što im to zanimljivoga ima za reći najpopularniji zastupnik u Saboru, kako se više puta tijekom večeri etiketirao sam Pernar. No, kao što postoji ona stara narodna tresla se brda, rodio se miš, moglo bi se na kraju zaključiti nakon devedeset minuta lamentiranja Ivana Pernara o svemu i ničemu.

Ivan Pernar
Mnogi su došli poslušati Pernara

Teško je bilo pratiti što je to ovaj mladi političar zapravo želio poručiti svojim slušateljima i potencijalnim biračima. Nakon podužeg uvoda u kojem se moglo saznati dosta toga o njegovom ljubavnom životu i obiteljskom stablu, Pernar je tako preskakao s teme na temu, od toga kako su Židovi krivo procijenili naciste, do današnje situacije u Gazi i na Zapadnoj obali gdje Židovi cijelom svijetu prodaju priču o tome kako se ne smiju kršiti ljudska prava , a sami se ne drže ni jedne rezolucije ni povelje UN-a vezanih upravo uz njihovo kršenje tih istih prava Prema Palestincima, do ideja kako se riješiti duga i kredita koji je Hrvatsku stavio u dužničko ropstvo.

Velika većina izjava Ivana Pernara, odnosno pitanja na koje je sam davao i odgovore zvučala je bombastično. Bombastično, što nažalost, mnogi u Hrvatskoj poistovjećuju s istinom.

O tomu, imponira li mu što su svjetla političkih reflektora usmjerena na njega i smetaju li mu kritike upućene na njegov račun, istaknuo je kako je nekada s osobom koja bi bila protiv njega osobno raspravljao, no danas je odustao od toga .

– Shvatio sam da to nema smisla. Ne tjeram mak na konac, ne vidim smisao rasprave s neistomišljenicima. Politikom sam se počeo baviti kada sam bio nezadovoljan stanjem oko sebe u društvu. Nisam bio uhljeb, nisam išao u velike stranke (..ovaj put je zaboravio spomenuti kako je jedno vrijeme bio član HDZ-a, ili možda ova stranka za njega nije velika), kročio sam svojim putem, osnovao stranku sebi po mjeri i velika mi je čast što sam trenutno najpopularniji zastupnik u Hrvatskoj, što me globalni mediji, od ruskih do američkih , citiraju i prevode moje govore.

Jedna od rijetkih stvari jučer s kojom bi se dalo složiti je poruka mladima da ako nešto žele promijeniti izađu na izbore, jer pakiranje kufera i odlazak inozemstvo nije nikakav primjer otpora stanju u kojem se nalazi ova zemlja.

Sve u svemu, Pernar je jučer održao monolog o svačemu i ničemu, zaključili su na kraju neki od posjetitelja nakon, kako se čini za mnoge bez veze potrošenih dva sata petka.

Spomenimo i to kako , Pernar ni ovog puta nije zaboravio na medije, koji su po njegovu mišljenju najveći krivci zbog stanja u državi, a ne političari kojih je i on sam dio, kako bi se možda zdravim razumom moglo zaključiti. No, prateći njegova mnogobrojna izlaganja i “performanse” u Saboru, kao i jučerašnji u Foxu, neke stvari kojima Ivan Pernar privlači svoje, kako ih je nazvao političke fanove daleko su od zdravog razuma.

Ivan Pernar Fox

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE