8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

SDP Međimurske županije organizira tribinu „Kako do viših mirovina“

SDP Međimurske županije vas poziva na javnu tribinu „Kako do viših mirovina“, koja će se održati u četvrtak, 15. studenog, u 18 sati dvorana Scheier u Čakovcu.

– Građani zaslužuju doživjeti svoje mirovine i dostojanstven život u mirovini. Dok Vlada umirovljenike vidi samo kao trošak i traži način kako smanjiti izdvajanja za njih, SDP zna kako povećati mirovine za 300 kuna, na način da se usklađuju s porastom plaća i stopom rasta BDP-a. SDP se protivi penalizaciji prijevremenog umirovljenja, i želimo da se stimulira duži ostanak na tržištu rada, tako da oni s radnim stažom dužim od 41 godine dobiju 10% veće mirovine, čime bi se približili 70% svoje plaće. Koalicijska vlada Ivice Račana je digla mirovine za 40%, a istovremeno je smanjila plaće saborskih zastupnika, dok je druga SDP-ova Vlada ukinula povlaštene mirovine saborskim zastupnicima, sucima Ustavnog suda te bivšim članovima Vlade – objašnjavaju iz SDP-a.

SDP ima razrađene mirovinske politike o kojima će prisutnima govoriti Davorko Vidović, politički tajnik SDP-a i bivši ministar rada i socijalne skrbi u Vladi Ivice Račana.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE