Prekategorizacija ulica kako bi se državnim novcem sanirao nadvožnjak je protuzakonita

Mario Medved, predsjednik GO SDP-a Čakovca, poslao nam je reagiranje na članak Međimurskih novina kojemu je tema čakovečki nadvožnjak.

>> Koliko još može izdržati čakovečki nadvožnjak?

Priopćenje Maria Medveda prenosimo u cijelosti:

U Vašim novinama od 3. veljače 2017. godine, u tekstu koji se bavi predstojećim lokalnim izborima, navodi se i nezadovoljstvo predsjednika županijske organizacije HNS-a i župana Međimurske županije Matije Posavca stanjem u Čakovcu, a kao primjer ističe se „slučaj nadvožnjak“. Kao predsjednik Gradske organizacije SDP-a Čakovec te kao zamjenik gradonačelnika koji je vrlo dobro upoznat s ovim problemom, moram reagirati.

Naime, smatram da navođenje nadvožnjaka kao glavnog razloga nezadovoljstva HNS-a stanjem u gradu vrlo neuvjerljivim, a prijedlog za način na koji bi se on obnovio nezakonitim. Naime, prekategorizacija neke prometnice iz nižeg u viši rang, nije stvar nečije dobre volje ili dogovora, već realne potrebe koja se utvrđuje stručnim analizama. Prekategorizacija čakovečke Vukovarske i Kalničke ulice u državnu cestu s jedinim razlogom sanacije nadvožnjaka, ne samo da ne bi prošla, već bi osoba koja bi to potpisala prekršila zakon. Predsjednik međimurskog HNS-a vrlo dobro zna da su izgrađena južna te projektirana sjeverna zaobilaznica Čakovca državne ceste, te njihovo poprečno spajanje nije moguće a niti potrebno. Također, zna i da suglasnost za prekategorizaciju cesta daje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i to prema određenim kriterijima. Među njima sigurno nije potreba za sanacijom. Svakome tko je barem malo upućen u ovu problematiku jasno je da cesta koja vodi do međunarodnog graničnog prijelaza nije isto što i prometnica kroz stambeni kvart. Po Posavčevoj logici svaka cesta ili ulica koja treba obnovu mogla bi se pretvoriti u državnu te na taj način rekonstruirati o državnom trošku. Dužnosnik u resornom ministarstvu ili Hrvatskim cestama potpisivanjem takve odluke, sebi bi potpisao i krivičnu prijavu.

Vjerujem da je ovaj razlog za, kako je rekao župan, nezadovoljstvo radom u Čakovcu izrečen u nepostojanju drugih argumenata. Prave razloge treba tražiti drugdje, a to je stvaranje  pritiska na SDP radi dobivanja što boljih pozicija tijekom pregovora o koalicijskoj suradnji.

Što se SDP-a tiče, dosadašnjom suradnjom s partnerima s kojima imamo potpisan koalicijski sporazum, što uključuje i HNS smo zadovoljni. Sve ono što je realizirano u ove četiri godine u Čakovcu dobar je temelj za razgovore i pregovore o budućoj suradnji. No, SDP kao najjača stranka u Čakovcu neće se dati ucjenjivati te će bez pritisaka odlučiti s kim će i u kakvom koalicijskim sastavu izaći na predstojeće lokalne izbore u Čakovcu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE