Ovršni ustanak organizirao predstavljanje knjige “Ovršna mafija” u Čakovcu

U subotu, 24. studenog u 17 sati u zgradi Scheier u Čakovcu održana je promocija knjige autora Darka Petričića “Ovršna mafija”, u organizaciji udruge Ovršni ustanak.

Ovršni ustanak je o predstavljanju poslao priopćenje za medije koje prenosimo.

Na početku je sve prisutne pozdravio dopredsjednik udruge Radovan Preložnjak i predstavio autora knjige “Ovršna mafija” Darka Petričića i predsjednika udruge Danijela Galovića.

Gospodin Galović obratio se prisutnima u uvodu i ukratko iznio ciljeve udruge i važnost promjene Ovršnog zakona te predstavio autora knjige.

Gospodin Petričić upoznao je prisutne sa štetnošću ovog Ovršnog zakona, ali i novog koji je u pripremi. Ovršni zakon je u suprotnosti s Ustavom RH i Konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama. Jednom kad je građanin ovršeni i blokirani on jednostavno kao da više ne postoji, ne može dobiti kredit da riješi blokadu i ovrhu, životari, postaje DUŽNIČKI ROB.

Glavni problem ovršenih i blokiranih su javnobilježnički, odvjetnički, zatezno kamatnički i FININI na meti dok sam vjerovnik dolazi na kraju na naplatu kad je dužnik već iscjeđen. Država nije spremna riješiti taj problem nego mame ljudima oči raznim opisima dugova koji u stvarnosti i dalje postoje. U donošenju Ovršnog zakona aktivnu ulogu imale su poslovne banke preko Udruge banaka.

Više od 1800 ljudi umrlo je zbog posljedica ovog Ovršnog zakona.

Nigdje u javnosti se ne spominje da je u pripremi novog Ovršnog zakona prijedlog da se dug ovršenih prenosi na njihove nasljednike, da će se moći ovršiti i građani koji su otišli raditi u inozemstvo.

Zahvaljujući Ovršnom zakonu provodi se genocid od strane vlasti nad vlastitim narodom, a kako dugo će to trajati ovisi o nama samima-navodi autor knjige.
Svakako pročitajte knjigu i biti će vam jasnije puno toga.

Ovakav Ovršni zakon nema ni jedna zemlja u svijetu. Nakon promocije predsjednik udruge Ovršni ustanak Danijel Galović i dopredsjednik Radovan Preložnjak iznjeli su da udruga Ovršni ustanak i Slobodna Hrvatska imaju riješenje prijedlog novog Ovršnog zakona koji će biti humaniji prema dužniku.

S njime smo htjeli upoznati i ministra Bošnjakovića koji nas je prvo uvrstio u radnu skupinu a par sati kasnije i izbacio. Pozivamo vas dignite svoj glas ne samo za promjenu Ovršnog zakona već da se zajedno izborimo za bolju, pravedniju Hrvatsku gdje će se svaki građanin osjećati dostojanstveno i živjeti životom dostojnim čovjeka, a ne samo odabrani.

Foto: Ovršni ustanak

Ostavi komentar