11.7 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Niz prigodnih događanja Reformista povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Reformisti su pripremili program povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Stranka je o ovome poslala priopćenje za medije, koje prenosimo na cijelosti.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1.listopada, međimurski Reformisti organizirali su niz prigodnih događanja.

Program u organizaciji Interesnog odbora umirovljenika NS Reformisti MŽ je započeo u petak predavanjem “Zbrinuta zlatna dob”, kojeg je u prostorima Vatrogasnog doma Mursko Središće održala ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Vesna Vidović Oreški.

U vrlo zanimljivom i korisnom izlaganju ona je govorila o biološkim i psihološkim aspektima starenja, pravima i oblicima skrbi koje starije osobe mogu ostvariti u sustavu socijalne skrbi, palijativnoj skrbi, smještaju u domove i drugim temama.

Aktivnosti su nastavljenje i u subotu kada je, u prijepodnevnim satima, kod šetnice u Murskom Središću, održano besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Medicinski tim kojeg su činili Darja Zorman i Štefan Vršić imao je pune ruke posla, jer je interes bio izuzetno velik.

Potom je uslijedila posjeta štićenicima nedavno otvorenog Doma za starije i nemoćne osobe “Japa” u Murskom Središću. Kratkim zabavnim programom oraspoložili su ih Ivan Bene – Đura z Međimurja i Velimir Borko na harmonici, nakon čega su im članovi Reformista, predvođeni predsjednikom županijske organizacije Ivicom Baksom, podijelili prigodne poklone. Tom prigodom Baksa je naglasio da briga o starijim osobama treba biti prioritet cijelog društva i dodao kako su Matej Valkaj i djelatnici doma primjer koji treba slijediti u vrhunskoj organizaciji skrbi za najstarije. Na njega se nadovezao predsjednik stranačkog Interesnog odbora umirovljenika Marijan Mesarić pozvavši sve zainteresirane da im se priključe, kako bi zajednički osmislili adekvatna rješenja za probleme svih građana treće životne dobi i zajednički se borili za njihovo provođenje u praksi.

Foto: Reformisti

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE