Ministrica Blaženka Divjak u Čakovcu: U međimursko obrazovanje uloženo je 200 milijuna kuna u tri godine

U Čakovec i Međimursku županiju danas je stigla nezavisna kandidatkinja na listi HNS-a u III. izbornoj jedinici i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Konferenciji je prisustvovao i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Međimurske županije te kandidat na listi HNS-a u III. izbornoj jedinici Nenad Hranilović.

Ministrica obrazovanja i znanosti osvrnula se na projekte u obrazovanju u Međimurskoj županiji te je istaknula izgradnju Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu, te centar kompetentnosti i Tehničku školu Čakovec kao krunu rada.

– Ovo je sredina u kojoj se itekako prepoznaje obrazovanje, a i ulaganje u znanost. Imali smo rekordna ulaganja iz ministarstva znanosti i obrazovanja, što iz izvornog, što iz europskih fondova. Gotovo 200 milijuna kuna u tri godine. Istaknula bih prije svega izgradnju škole u Pribislavcu, gdje je ministarstvo većinski investitor, to je preko 19 milijuna kuna. Zatim, vezano uz kurikularnu reformu, preko 10 milijuna kuna ulaganja u opremu, informatiku, kabinete, ulaganje u sportske objekte. Ono što je kruna je ulaganje u Tehničku školu Čakovec, gdje ulažemo iz dva europska fonda 80 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture, te razvoj novih programa, rekla je ministrica u Čakovcu.

Ostavi komentar