16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Ministar Butković u Međimurju: Preloška obilaznica iduće godine

Međimurje i Međimurska županija, zahvaljujući Hrvatskoj demokratskoj zajednici, postali su kraj u koji Vladini dužnosnici dolaze radno, sa željom da se maksimalno pomogne međimurskom gospodarstvu i svakom stanovniku Međimurja, kažu iz međimurskog HDZ-a.

Na inicijativu saborskog zastupnika u Saboru Republike Hrvatske te kandidata Hrvatske demokratske zajednice za župana Međimurske županije, Darka Horvata, u posjetu Međimurju je boravio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, te pomoćnik ministra Josip Bilaver.

Tema radnog sastanka bila je prometna problematika u Prelogu, Donjoj Dubravi, Nedelišću, Čakovcu i Murskom Središću.

U Prelogu je predstavljen projekt gradnje Sjeverne obilaznice tog grada koja će povezivati gospodarstvo Grada Preloga, Donjeg Kraljevca te cjelokupni donjomeđimurski gospodarski bazen.

– Maksimalna pomoć stiže iz ministarstva – najavio je ministar Butković.

Do kraja ove godine predviđa se ishođenje sve potrebne dokumentacije, te javne nabave za izradu svih vrsta glavnih projekata, provedba geodetskih i geotehničkih istražnih radova kao i ishođenje građevinskih dozvola za izgradnju Sjeverne obilaznice Grada Preloga. Ukoliko će sve biti u redu, gradnja Sjeverne obilaznice Grada Preloga započet će tijekom 2018. godine, zaključio je ministar Butković.

Darko Horvat izrazio je veliko zadovoljstvo i ovom najavom, ali i svime što trenutna Vlada Republike Hrvatske radi za Međimurje.

Oleg Butković Darko Horvat
Oleg Butković i Darko Horvat

Po prvi puta kako je postao ministar, Oleg Butković, ministar prometa, pomorstva i infrastrukture, posjetio je Međimurje. Naime, došao je vidjeti i upoznati se sa svim prometnim i infrastrukturnim prioritetima koji muče Županiju. Obilazak je započeo u Prelogu, gdje je, kako je rekao, održao uspješan sastanak.

– Upoznao sam se s problemom izgradnje sjeverne zaobilaznice Preloga. Zaključili smo, a to je i u planu Hrvatskih cesta za 2017. godinu, da se krene u izradu kompletne dokumentacije te da 2018. godine krene izgradnja – kratko je rezimirao sastanak ministar Butković.

Jednom rječju, dodao je, razgovaralo se o svim projektima koji su u nadležnosti Hrvatskih cesta te o izradi dokumentacije koja ne postoji, odnosno nije napravljena. Nadalje, ponudio je pomoć i ŽUC-u dok je suradnja sa gradovima i općinama neophodna budući da za mnoge projekte nisu sređeni imovinsko-pravni odnosi što pak je u ingerenciji jedinica loklane samouprave.

A imovinsko-pravni odnosi, kako se moglo čuti, zasad su i kočnica sanacije čakovečkog nadvožnjaka.

Iz Preloga, ministar se uputio u Grad Čakovec, a potom i u Mursko Središće.

(vv)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE