6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Međimurski zastupnik Živog zida: Na vrh glave mi je vašeg HDZ-a!

Minimalna plaća tema je u Saboru. Vlada diže minimalnu plaću na 3000 kuna, a resorni ministar Marko Pavić poručuje kako ovime šalju poruku da žele dostojanstven život građana.

Oporba uzvraća da je preživljavanje s 3.000 kuna nemoguće i predlažu da ona iznosi 4.000 kuna, piše 24sata.hr.

Branimir Bunjac (Živi zid) sugerirao je ministru da napiše priručnik: – Poznato je da ste vi u HDZ-u važni književnici. Imate književnicu Dalić, književnika Sanadera, Šeksa pa možemo imati i ministra Pavića koji će u NSK promovirati knjigu ‘Dostojanstven život’. Ona će imati nekoliko poglavlja, jedno je kako preživjeti sa 3.000 kuna ako ste sami, ako imate obitelj, kredite ili ste blokirani – poručio je Bunjac koji je siguran da će se taj primjerak prodati u više od 45.000 primjeraka.

Progovorio je i o odnosu vladajućih prema oporbi i uvredama koje stižu na njihov račun da su panjevi, čobani. Predsjedavajući Željko Reiner pozvao ga je da govori o temi, što je razljutilo Bunjca:

-Nemojte mi upadati u riječ. Na vrh mi je glave vas i vašeg HDZ-a. Prestanite me ušutkavati, čovječe Božji – vikao je Bunjac.

-Nemojte se uzrujavati i derati se – uzvratio mu je Reiner.

-Ja sam miran, a vi ste nasilnik. Nećete nas ušutkavati. Dosta je toga – vikao je Bunjac

Upozorio je kako je 300.000 Hrvata napustilo zemlju i kako će ih još toliko otići idućih pet godina:

-Nitko ne želi raditi za vaše 3000 kuna. Prestanite pričati da ljudi žive dostojanstven život u ovoj zemlji. Vas iz vladajuće većine bi trebalo vezati lancem za ovu klupu i tu bi trebali sjediti tako dugo dok građanima ne omogućite pravi dostojanstven život, poštene plaće, pravdu, neovisnost pravosuđa, minimalac barem 500 eura, plaća u prosjeku barem 1000 eura – ljutito je vikao Bunjac.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE