5.7 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

Marković: Proteklih 20-ak godina je razdoblje propuštenih prilika i stagnacije našeg Čakovca

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Čakovca na nadolazećim lokalnim izborima, Tomislav Marković, poručuje „Vrijeme je za TVOJ Čakovec!“

Promjene će se postići kroz program koji se sastoji od četiri osnovne točke. Riječ je o sveobuhvatnom programu za mlade, umirovljenike, kulturu i sport. Nadalje tu je razvoj gospodarstva grada Čakovca, zatim oživljavanje centra grada i poboljšanje prometne infrastrukture te digitalizacija i transparentnost poslovanja.

-Veliku pozornost potrebno je pružiti upravo mlađoj populaciji građana. Činjenica je da Čakovec zaostaje u općem trendu razvoja demografske politike – izjavio je Marković.

Program za mlade provodit će se kroz stambeno zbrinjavanje mladih uz poticanu stanogradnju (POS stanovi), novčane poticaje za svako novorođeno dijete, povećanje stipendija našim studenticama i studentima za minimalno 20% kao i uvođenje jednosmjenske nastave u naše osnovne škole. Jedan od preduvjeta za to je izgradnja IV osnovne škole sredstvima EU-a.

U programu se nije zaboravilo ni na građane treće životne dobi. Podjela uskrsnica i božićnica za umirovljenike obavit će se u suradnji s Maticom i udrugama umirovljenika. Isto tako, razmotrit će se i mogućnost izgradnje novog doma za starije, u kojem bi cijena smještaja bila prihvatljivija umirovljenicima. No, prije svega u fokusu programa kandidata za gradonačelnika, Markovića, je gospodarstvo koje već duže vrijeme stagnira.

– Reorganizirat ćemo poslovanje i razvoj gradskih tvrtki, kroz povlačenje sredstava iz EU fondova. U potpunu funkciju stavit ćemo i poslovnu zonu. Vlada je već osigurala financijska sredstva za opremanje komunalne infrastrukture, ali ne postoji dovoljno ambicije, znanja i volje sadašnje gradske vlasti za dovođenjem kvalitetnih investicija u grad – poručio je Marković. Uz gospodarstvo, koje će pokrenuti, jedan od ključnih problema koje treba riješiti je zapušten centar Čakovca.

-Izgled našeg centra je katastrofa i za to nema nikakve isprike. Mi ne nudimo ispriku, mi nudimo program i rješenja za uređenje i ponovno vraćanje života u centar Čakovca – jasan je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Čakovca.

Jedan od ključnih dijelova programa je ulaganje u infrastrukturu kroz sanaciju opasnih prometnica, rasterećenje centra grada od prometnih gužvi te izgradnju kompletne biciklističke infrastrukture u gradu i naseljima. Na kraju Marković poručuje da će se za razliku od gradonačelnika, koji broji svoje zadnje dane, prema proračunu i novcima poreznih obveznika ponašati odgovorno, racionalno i transparentno.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE