15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Klub vijećnika Reformista o Pribislavcu, poljoprivredi i liječničkim pregledima sportaša

Narodna stranka-Reformisti poslali su priopćenje o inicijativama članova Kluba vijećnika Reformista Međimurske županije na sjednici Županijske skupštine Međimurske županije.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Iako utemeljen tek prije tjedan dana, Klub vijećnika Narodne stranke-Reformista u četvrtak je pokrenuo nekoliko inicijativa tijekom Aktualnog sata sjednice Županijske skupštine Međimurske županije.

Tako je predsjednik međimurskih reformista Ivica Baksa ukazao na nedopustivo dugo trajanje sanacije prometnice kroz Pribislavec. Njegov apel da se cesta i biciklistička staza u ovom mjestu urede što prije naišao je na pozitivnu reakciju međimurskog župana Matije Posavca koji je zajamčio završetak radova do 1. svibnja, što je potvrdila i načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić. Baksa je pozdravio namjeru da se radovi, koji će znatno olakšati život žitelja Pribislavca, što prije privedu kraju, istaknuvši kako dobra suradnja unutar izvršne županijske vlasti, čemu značajno pridonosi i predsjednica Središnjeg odbora stranke te zamjenica župana Sandra Herman, daje konkretne i mjerljive rezultate na korist građana.

Potpredsjednik Reformista Međimurja i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević dotaknuo se goruće teme liječničkih pregleda sportaša, što bi moglo ozbiljno ugroziti financijsku stabilnost ovdašnjih sportskih udruga i klubova. Vičević je istakao da cijena takvih pregleda u Zagrebu iznosi svega 40 kuna te nema nikakvog opravdanja da se za istu uslugu u Prelogu plaća 220, a u Čakovcu čak 250 kuna. Svih 17.500 međimurskih sportaša zaslužuje adekvatnu medicinsku skrb, naglasio je Vičević, ali nema razloga za inzistiranje na tome da ove preglede provode samo certificirani liječnici kojih je vrlo malo, već bi sasvim dovoljne bile i potvrde obiteljskih liječnika koji imaju potpuni uvid u zdravstveno stanje svakog pojedinca, čime bi se osigurala potrebna zaštita, ali i postigle značajne uštede.

Aktualnu temu otvorio je i Siniša Šalamon, predsjednik Kluba vijećnika Reformista u Županijskoj skupštini. Ukazao je da novi Zakon o raspolaganju poljoprivrednim zemljište predviđa povrat državnog zemljišta na upravljanje jedinicama lokalne samouprave. Šalamon se zauzeo da međimurske općine i gradovi, pod određenim uvjetima, takvo zemljište prodaju ili ustupe na korištenje međimurskim poljoprivrednicima koji će o njemu voditi mnogo bolju brigu i znatno ga učinkovitije koristiti nego što je to činila država. Šalamonov prijedlog biti će razmotren već na slijedećoj sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika Međimurske županije, što bi trebalo rezultirati realizacijom ove inicijative na korist ovdašnjih poljodjelaca.

Sve navedene inicijative potvrđuju da će se Klub vijećnika Reformista baviti konkretnim i praktičnim problemima međimurskog čovjeka, tražeći najbolja i najučinkovitija rješenja u suradnji sa svim vijećnicima, bez obzira na stranačku pripadnost.

Uputivši poziv da im se slobodno obrate, Vijećnici Reformista izrazili su spremnost saslušati sve prijedloge i inicijative zainteresiranih udruga i pojedinaca te ih na adekvatan način prezentirati u budućim skupštinskim raspravama.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE