Karolina Juzbašić na čelu Ženske inicijative HNS-a Međimurske županije

Na izbornoj skupštini Ženske inicijative HNS-a Međimurske županije koja je održana 27. veljače, za predsjednicu u četverogodišnjem mandatu izabrana je Karolina Juzbašić iz Čakovca, mag. ing. tekstilnog i modnog dizajna, aktivna članica HNS-a od 2005. godine, članica predsjedništva ŽO HNS-a Međimurske županije, članica Središnjeg odbora HNS-a na nacionalnom nivou i članica Gradskog vijeća Grada Čakovca.

Ovu priopćenje HNS-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

U svom je govoru istaknula da je cilj njenog angažmana i plan rada izabranog rukovodstva u predstojećem mandatu potaknuti i aktivirati žene da budu aktivne sudionice u kreiranju i stvaranju lokalne i regionalne vlasti.

Žene ne bi smjele biti pozicionirane na izbornim listama samo zbog zakonske obveze podzastupljenosti spola (pretežno su na dnu liste), već zauzimati mjesta koja im pripadaju sukladno njihovim sposobnostima, aktivnostima i kandidirati se.

Potrebno je ostvariti interakciju s članicama na terenu kako bi se shvatilo što žele i kroz kakvu problematiku prolaze, potrebno je planirati, razgovarati i organizirati aktivnosti koje će biti prepoznatljive za žene HNS-a na svim razinama. O članstvu treba brinuti i njegovati ga. Ženska inicijativa produžena je ruka podružnica i treba joj dati potporu i inicijativu.

Za potpredsjednice su izabrane Dijana Novak, predsjednica Podružnice HNS-a Domašinec, članica Županijske skupštine Međimurske županije i predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Međimurske županije te Vesna Zadravec, dugogodišnja članica HNS-a i predsjednica Ženske inicijative HNS-a u Čakovcu.

Za tajnicu Ženske inicijative izabrana je Iva Varga iz podružnice Pribislavec, a glasnogovornicu ŽI Međimurja Sonja Ivoš iz Preloga.

Karolina Juzbašić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE