1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Podturen ne želi sufinancirati Zavod za hitnu medicinu u Središću

Na aktualnom 3. zasjedanju sjednice Općinskog vijeća Podturen prisustvovalo je 13. vijećnika te su gotovo sve točke dnevnog reda jednoglasno usvojene, osim jedne koje je zbog premalo evidentiranih informacija odbačene te predložena za sljedeću sjednicu.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Mirjana Murk, dok je mladi načelnik Perica Hajdarović vodio vijećnike kroz aktualne teme na području Općine Podturen. Aktualni sat doticao je bitne stavke na području Općine, a otvoren je s pitanjem uništene autobusne stanice u Sivici za vrijeme velikog nevremena koje je pogodilo općinu u osmom mjesecu. Načelnik je potvrdio da će u roku od 10 dana biti isporučeno novo temelje za autobusnu stanicu u Sivici, kao i za sve ostale u općini. Vijećnik Vladimir Križaić spomenuo je atletski stadion koji je već pred 10 godina bio u planu, ali se još nije izgradio, načelnik Hajdarović odgovorio je kako je napravljena statika za tribine na prijedlog nogometaša i sportaša te da je sukladno novim zakonom o gradnji natječaj u tijeku.

Načelnik Perica Hajdarović i predsjednica Općinskog vijeća Mirjana Murk
Načelnik Perica Hajdarović i predsjednica Općinskog vijeća Mirjana Murk

Goruća tema aktualnog sata bilo je sufinanciranje Zavoda za hitnu medicinu u Murskom Središću jer upravo ona dolazi na intervencije na području općine. Prijedlog načelnika Hajdarovića je većinski odbijen, jer kako kaže vijećnik Vjenceslav Hranilović hitna bi prvenstveno morala biti besplatna za sve, a na intervencije s područja općine može doći i hitna iz Čakovca. Bivši načelnik Josip Lepen smatra da je ovo bitna točka te da je potrebno da mjesto pronađe u sljedećem dnevnom redu. Izglasanje za nesufinanciranje vijećnici su već donijeli ranije, ali je načelnik pokušao da se još jednom razmotri tema sufinanciranja.

Nakon jednoglasnog izglasavanja dnevnog reda, bivši načelnik Lepen očitovao se na proračun za vrijeme njegove vlasti prema kojem je Općina u proračunskom plusu od 3 milijuna kuna. Na proračun se ogledao i vijećnik Vratić koji je pohvalio plus u blagajni, ali je spomenuo kako je prema njemu izvršeno premalo investicija. Od 5 točaka na dnevnom redu, 4 su prihvaćene jednoglasno, osim točke o zamolbi za prodaju općinske čestice vlasnika Slavka Zobića koji bi kupnjom čestice ujedinio parcelu. Vijećnici su se složili kako zakonski treba provjeriti kako funkcionira prodavanje općinskih čestitica u privatno vlasništvo, te je zbog premale ponuđene cijene od 2 eura po metru kvadratnom točka odbijena.

Vijećnici Općine Podturen
Vijećnici Općine Podturen

Općina Podturen u koju pripadaju naselja Sivica, Celine, Miklavec, Ferketinec, Novakovec i Podturen jedna od najbolje stojećih općina s proračunskim plusom od 3 milijuna kuna.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE