6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Ivan Pokupec supredsjednik Slobodne Hrvatske posjetio aktiviste Ovršnog ustanka Međimurja

Aktiviste inicijative Ovršni ustanak jučer je posjetio supredsjednik Slobodne Hrvatske, Ivan Pokupec. Tema kriminalnog ovršnog zakona u fokusu je ove aktivističko-političke stranke već godinu i pol dana, kada su aktivisti prikupili i pred sabor donijeli 35.000 potpisa građana protiv tog zakona.

Na sastanku se također govorilo o lokalnim problemima te promašajima lokalne politike, dok je otvorenost župana Matije Posavca prema rješavanju problema ovršenih i suradljivost s Ovršnim ustankom ocijenjena kao iznimno pozitivan, ali zasad nažalost jedini primjer brige vladajućih za ovršene. Pokupec je rekao da se taj problem može i mora kopirati na sve županije i gradove u Hrvatskoj, ne samo iz egzistencijalnih, već i iz demografskih razloga.

-To je isključivo pitanje političke volje. Mi ćemo slati zahtjeve i raditi pritisak na načelnike, gradonačelnike i župane. Dobre primjere poput vašega ćemo rado javno pohvaliti, no javnost će isto tako znati tko, imenom i prezimenom, ne pokazuje interes pomoći onima koji žive u bijedi. Naravno, u slučajevima kada je ona rezultat sustava, a ne osobne neodgovornosti, rekao je Pokupec u Čakovcu.
Najavljeno je jačanje političkog i aktivističkog djelovanja na području cijele III. izborne jedinice te je Pokupec poslao javni poziv.
-Ukoliko ste časna osoba koja razumije da je HDZSDP prokockao sve svoje prilike i da mu mora uslijediti što brži kraj, pridružite nam se ispunjavanjem pristupnice Slobodne Hrvatske ili kontaktiranjem ekipe Ovršnog ustanka. To više nije ni političko pitanje, to je pitanje zdravog razuma i očuvanja budućnosti. Njihove nesposobnosti i arogancije je dosta, istaknuo je. Aktivisti Ovršnog ustanka na čelu s Radovanom Preložnjakom su najavili još bližu suradnju sa Slobodnom Hrvatskom te nastavak borbe protiv korupcije i klijentelizma.
FOTO: Privatna arhiva

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE