Igor Rešetar iz koalicije HSP-HRB i HDSS: Želimo zaustaviti odumiranje Hrvatske!

Koaliciju HSP – HRB i HRVATSKE DEMOKRATSKE SELJAČKE STRANKE na izborima za Sabor u III. izbornoj jedinici, predstavljat će Igor Rešetar iz Kuršanca, lista broj 8.

Pitali smo ga koji su im prioriteti i što bi oni izmijenili za boljitak svih nas.  Evo što nam je rekao koje su im četiri ključne točke promjena:

  1. Poljoprivredno zemljište – zalagat ćemo se da mogućnost kupnje poljoprivrednog zemljišta imaju građani koji u Hrvatskoj imaju svoje prebivalište barem 10 godina, a istovremeno da stranci i ljudi koji se ne bave poljoprivredom ne mogu kupiti poljoprivredno zemljište.

  2. Smanjene skupih bankarskih , knjigovodstvenih i naknada građanima. Banke  paušalnim naplatama: za održavanje računa, za uslugu korištenja internet bankarstva, plaćanje provizije po svakom plaćenom računu enormno zarađuju…. Iznenadili biste se kad bi izračunali o kojim se tu godišnjim iznosima radi.

  3. Uvoz hrane – iako uvoz hrane ne možemo zaustaviti, možemo ga kontrolirati. Hrana koju uvozimo, često se prodaje pod prvom klasom, a uvezeni proizvodi su roba niže kvalitete.  Najveći problem je roba kupljena izvan EU. Kod nas su zabranjeni mnogi pesticidi, koji nisu u zemljama izvan EU. Te zemlje imaju i nižu cijenu rada, što direktno srozava domaću proizvodnju.

  4. Razredna nastava za romsku djecu. Zbog slabog znanja hrvatskog jezika u nižim razredima žrtvojemo cijele generacije djece.  Razredna nastava za romsku djecu  se treba organizirati sa  posebno educiranim učiteljima.  Svi učenici zaslužuju priliku za kvalitetno obrazovanje.  Omogućiti romskoj djeci period socijalizacije.

  • Želimo našim sugrađanima pokazati da znamo prepoznati problem, a zatim ga i riješiti. Nadamo se da će upravo tvoj glas pomoći i dati nam mogućnost sprovesti u djelo ono što znamo.

Zato, izađite na izbore u srijedu, 17. travnja i dajte svoj glas za listu broj 8.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE